Ολοκληρωμένα συμβόλαια συντήρησης και πλήρης after sales υποστήριξη για κάθε ανάγκη.

ΟBusiness Unit Director στο τμήμα Επαγγελματικών Οχημάτων και Μηχανημάτων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη αναδεικνύει τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της γκάμας μηχανημάτων και οχημά των εργοταξίου.

Πόσο προηγμένος είναι ο εξοπλισμός του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη;

Οι δύο μεγάλοι κατασκευαστές Volvo Construction Equipment και Komatsu, με τους οποίους συνεργαζόμαστε πάνω από 65 χρόνια, διαθέτουν τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά λύσεις. Κατ’ αρχάς, προσφέρουν προγράμματα προσομοίωσης που σχετίζονται με τη μελέτη των αναγκών ενός εργοταξίου. Πέραν αυτού, τα ίδια τα μηχανήματα διακρίνονται για το υπερσύγχρονο περιβάλλον εργασίας, τον εργονομικά άνετο χειρισμό, αλλά και για μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών που κάνουν πιο παραγωγική τη δουλειά του χειριστή και κατ’ επέκταση εξασφαλίζουν την οικονομική εκτέλεση του έργου. Παραδείγματα τέτοιων χαρακτηριστικών είναι τα συστήματα: αυτοματοποιημένης ζύγισης και φόρτωσης σε φορτωτές, αυτόματης επιπέδωσης σκάμματος στους εκσκαφείς, αυτόματης ισοπέδωσης σε προωθητές γαιών, καθώς και απομακρυσμένης παρακολούθησης (telematics) κάθε μηχανήματος, τα οποία βασίζονται σε κατάλληλους αισθητήρες και γεωεντοπισμό (GPS).

Πόσο συμβάλλουν τα προϊόντα σας στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός έργου;

Εδώ αναδεικνύεται η σημασία των σύγχρονων μηχανημάτων και οχημάτων εργοταξίου. Το αναφέρω αυτό γιατί η ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται πάρα πολύ από τις εισαγωγές μεταχειρισμένων μηχανημάτων, η πλειονότητα των οποίων είναι τουλάχιστον δεκαετίας. Η υπεροχή των σύγχρονων μηχανημάτων και οχημάτων εργοταξίου στηρίζεται στην τεχνολογία του κινητήρα και στα νέας γενιάς υδραυλικά συστήματα. Και οι δύο κατασκευαστές, Komatsu και Volvo, έχουν αναπτύξει και ενσωματώσει στα μηχανήματα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά τεχνολογίες που εντάσσονται στο πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα, διαθέτουμε αρκετά μοντέλα μηχανημάτων υβριδικής τεχνολογίας που συνδυάζουν κινητήρα εσωτερικής καύσης με ένα έξυπνο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας. Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει την αποθήκευση ενέργειας από ορισμένες κινήσεις του μηχανήματος και την επαναχρησιμοποίησή της σε ενεργοβόρες λειτουργίες, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Τι περιλαμβάνει η υποστήριξη after sales του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη;

Για κάθε μοντέλο μηχανήματος διαθέτουμε ένα κατάλληλο συμβόλαιο συντήρησης, με το οποίο ο πελάτης καλύπτεται πλήρως για τη συντήρηση και επισκευή του μηχανήματος σε όλη τη διάρκεια ισχύος του συμβολαίου. Έτσι, το μόνο που πρέπει να φροντίζει ο ίδιος είναι το καύσιμο και τον χειριστή. Επίσης, να σημειώσω ότι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παρέχει υπηρεσίες προβλεπτικής συντήρησης μέσω σειράς αναλύσεων λιπαντικών και ελαίων καθώς και τεχνικών αναφορών, οι οποίες μας δείχνουν το επίπεδο φθοράς και την κατάσταση λειτουργίας διαφόρων μηχανικών μερών, ώστε να προλάβουμε εγκαίρως αστοχίες και να αποφευχθεί η ακινητοποίηση του μηχανήματος.

Στο ίδιο πακέτο υπηρεσιών, εντάσσεται και η συμβουλευτική (coaching) του τρόπου χρήσης του εξοπλισμού. Χάρη στα συστήματα δορυφορικής παρακολούθησης των οχημάτων, που έχουν αναπτύξει η Volvo και η Komatsu, καταγράφεται η χρήση του μηχανήματος και εξάγονται αναφορές για τον βέλτιστο τρόπο χρήσης του μηχανήματος.

Εκτός των παραπάνω, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη διαθέτει ιδιόκτητα συνεργεία για να καλύψει την υποστήριξη μετά την πώληση όλων των προϊόντων του. Οι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι μηχανικοί μας, τόσο στις σταθερές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και στις κινητές μονάδες μας, μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη σε όλη την
επικράτεια.