Την κυκλοφορία της νέας έκδοσης των φωτιζόμενων προϊόντων Harmony XB4 και XB5, ανακοίνωσε η Schneider Electric, τα οποία αναμένεται να διευκολύνουν την ζωή του καταναλωτή και του εγκαταστάτη – ηλεκτρολόγου.

Η Schneider Electric ανανεώνει τη σειρά προϊόντων Harmony με την ενσωμάτωση τεχνολογίας ενός νέου και ενιαίου λευκού LED. H καινοτομία στα φωτιζόμενα προϊόντα ΧΒ4 και ΧΒ5 εντοπίζεται στην αλλαγή της πηγής φωτός: μέχρι πρότινος το φως προέκυπτε από το συνδυασμό του χρώματος της διόδου (LED) με την κεφαλή του ίδιου χρώματος, γεγονός που μεταφραζόταν σε περισσότερο χρόνο για τον εγκαταστάτη και πιθανές αποκλίσεις σε απόχρωση και ένταση. Χάρη στο ένα και μοναδικό φωτιζόμενο μπλοκ της νέας σειράς, που προσαρμόζεται σε όλες τις κεφαλές ανεξαρτήτως  χρώματος, δίνεται η δυνατότητα να έχουν όλες οι αποχρώσεις ίδια ένταση και κατά συνέπεια ίδιο χρώμα για ένα πραγματικά ομοιόμορφο αποτέλεσμα, με περισσότερο κορεσμό. Επιπλέον, σε αυτή την σειρά αποτυπώνονται κυρίως καθαρές αποχρώσεις, ώστε να είναι εμφανής ο χρωματικός τόνος, με το κόκκινο, το πορτοκαλί, και το κίτρινο να αποτελούν τυπικά παραδείγματα, ανεξαρτήτως από το αν το φως είναι ενεργό ή όχι.

Η αναβάθμιση των σειρών Harmony σημαίνει πραγματική απλούστευση για τους επαγγελματίες: εξαλείφεται ο χρόνος που δαπανάται για το συνδυασμό κεφαλών και φωτεινών μπλοκ όμοιου χρώματος, απλουστεύεται η προετοιμασία που απαιτείται για τη συγκέντρωση των απαραίτητων υλικών και μειώνονται δραστικά οι πιθανότητες για λάθη και αστοχίες. Ταυτόχρονα, οι νέες σειρές διευκολύνουν και την διαχείριση του στοκ από τα κέντρα διανομής των προϊόντων, καθώς φέρουν ειδική σήμανση (“UN”), στη συσκευασία τους και επί των προϊόντων. Τέλος, η μείωση του αριθμού των μπλοκ LED (μείωση κατά 6 φορές ανά τάση λειτουργίας), απλοποιεί και τις εργασίες συντήρησης. Η νέα σειρά είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προσφέρει ανθεκτικότητα, απλότητα και γρήγορη εγκατάσταση, καλύπτοντάς πλήρως τόσο τις τρέχουσες, όσο και τις μελλοντικές ανάγκες κάθε καταναλωτή.