Σε επένδυση για την απόκτηση οικοπέδου και την ανέγερση κτιρίου γραφείου με συνολική επιφάνεια δόμησης 2.500 τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι προχωράει σύμφωνα με πληροφορίες του Build η Hellenic Properties.
Θα πρόκειται για την ανάπτυξη ενός greenfield project και στόχος είναι η πιστοποίησή του κατά το πρότυπο LEED. Για τη διαχείριση της επένδυσης πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η σύσταση της εταιρείας ειδικού σκοπού Project MOB Α.Ε.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται επί της λεωφόρου Καραμανλή στο Μαρούσι, του κεντρικού δρόμου που τοποθετείται παράλληλα προς την Αττική Οδό, ενώ τέμνει τη λεωφόρο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Σημειώνεται ότι η ακαθάριστη αξία ακινήτου θα ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ και έως αυτή τη στιγμή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις που έχει κάνει η εταιρεία ακινήτων. Εκτιμάται ότι η κατασκευή του ακινήτου αναμένεται ότι θα ξεκινήσει εντός του 2023. Ένα ακόμα σημαντικό project που υλοποιεί η Hellenic Properties είναι η ανάπλαση του εγκαταλειμμένου αρχοντικού της οδού Παναγή Τσαλδάρη στην Κηφισιά, η συνολική αξία του οποίου ανέρχεται στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα ιστορικό ακίνητο στην περιοχή Στροφύλι της Κηφισιάς. Σε αυτό έζησαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και των γραμμάτων, από τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Θεόδωρο Δηλιγιάννη και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο μέχρι τον Ιωνα Δραγούμη, τον Παύλο Μελά και την Πηνελόπη Δέλτα. Το κτίριο κατά τα νεότερα χρόνια λειτούργησε ως κολέγιο σπουδών, με το παράρτημα του University of La Verne να χρησιμοποιεί για ένα χρονικό διάστημα τους χώρους του.

Οι επενδύσεις της Hellenic Properties δεν περιορίζονται ωστόσο μόνο στον τομέα των ακινήτων γραφείων αλλά εκτείνονται και στον τουριστικό τομέα, όπου φέτος ολοκληρώνει την κατασκευή δύο πολυτελών εξοχικών κατοικιών στην περιοχή του Δεσποτικού στην Αντίπαρο.

Στην τελική ευθεία η κατασκευή του ξενοδοχείου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή ενός ξενοδοχείου στη συμβολή της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου 14 και Καραολή & Δημητρίου στο κέντρο του Πειραιά. Το κτίριο που ξεκίνησε να αναπτύσσεται εντός του 2022 παραδίδεται φέτος προς λειτουργία σε περιοχή υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, μόλις 150 μέτρα από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τον τερματικό σταθμό του Μετρό Πειραιά. Στην αρχική του μορφή η συνολική επιφάνεια του ακινήτου ήταν 1.473 τμ και αποτελούνταν από 166 τμ υπόγειο χώρο και 1.307 τ.μ. χώρους λιανικής και γραφείων σε 9 επίπεδα. Πλέον μετατρέπεται σε ξενοδοχείο 34 κλειδιών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build