Οι κορυφαίες διακρίσεις και τα προϊόντα που απέσπασαν Gold βραβείο, στο πλαίσιο του θεσμού που διοργανώνει ο μεγαλύτερος όμιλος κλαδικών εκδόσεων και events στην Ελλάδα, η εταιρεία BOUSSIAS.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Building Materials Awards 2022, βραβεία τα οποία επιβραβεύουν την επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη δομικών υλικών, εξελιγμένης τεχνολογίας, με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τη μέγιστη δυνατή ευχρηστία και συμβάλλουν στην ευζωία των ανθρώπων.

Ο θεσμός των Building Materials Awards πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ΤΕΕ και ΣΕΧΒ, και Υποστηρικτής ήταν η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ).

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από καταξιωμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, Αντωνία Μοροπούλου.

Α. Μοροπούλου, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Building Materials Awards 2022, Ομότιμη Καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ

«Η κατασκευή είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης»
Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντωνία Μοροπούλου, δήλωσε σχετικά: «Σε μια στιγμή κρίσιμη για όλο τον κόσμο η βράβευση των δομικών υλικών αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τους παρόντες. Η παραγωγή δομικών υλικών ξεπερνά περίπου το 1/3 της παραγωγής του ακαθάριστων προϊόντος της βιομηχανίας με χαρακτηριστικά καινοτομίας, εφαρμόζοντας έρευνα που παράγεται στην Ελλάδα και καθιστώντας τη βιομηχανία ανταγωνιστική. Δημιουργεί ευκαιρία στην κατασκευή γιατί η κατασκευή αποτελεί ακόμη, παρά την κρίση, τη λοκομοτίβα της ανάπτυξης με συνεχώς κλιμακούμενα θετικά αποτελέσματα λόγω της καινοτομίας. Το μήνυμα των Building Materials Awards 2022 στις Εταιρείες: Τολμήστε να προβάλετε τα προϊόντα σας στο διαγωνισμό! Προβάλλεται έτσι η καινοτομία και διευρύνεται η αγορά για όλους, όχι μόνο για τους νικητές. Η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή, που απαρτίζεται από Καθηγητές Πολυτεχνείων και Μηχανικούς με μεγάλη εμπειρία σε κάθε είδος εφαρμογής, είναι διεπιστημονική, όπως άλλωστε και η σύνθεσή της και πολυκριτηριακή με κριτήρια αποτίμησης την καινοτομία, επιτελεστικότητα (Perfomance), κόστος & χρόνος ζωής, ανθεκτικότητα, περιβαλλοντικό αποτύπωμα, πλαστιμότητα, συμβατότητα με το υφιστάμενο υπόστρωμα υλικού ή συστήματος υλικών, την εξαγωγιμότητα». Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η κυρία Μοροπούλου είπε: «Θέλω να συγχαρώ τη BOUSSIAS για την πρωτοβουλία και να την ευχαριστήσω για την τιμή που μας έκανε, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι υπέβαλαν υποψηφιότητα και στήριξαν αυτή την απάντηση στην πρόκληση που ζούμε όλοι στον χώρο μας. Θέλω να ευχαριστήσω το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας που έδωσε την αιγίδα του σε αυτήν τη δραστηριότητα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους συνεργαστήκαμε μαζί τους για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα και να τελειώσω λέγοντας ότι πάντα υπάρχουν εμβληματικές προσπάθειες που φωτίζουν τον δρόμο αυτό και πρέπει να αναδεικνύονται».

Αγγελική Βαλταδώρου, Διευθύντρια Πωλήσεων & Marketing, KEBE

Η ΚΕΒΕ δεν θα μπορούσε να λείπει από μια εκδήλωση που προάγει την ανάπτυξη
Η Αγγελική Βαλταδώρου, Διευθύντρια Πωλήσεων & Marketing στην Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), τόνισε:

«Στην Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας να συμβάλλουμε σε μία νέα εποχή προηγμένης και βιώσιμης δόμησης μέσα από διαρκείς επενδύσεις στον σχεδιασμό και την παραγωγή εξελιγμένων τεχνολογικά δομικών υλικών και συστημάτων, που σέβονται το περιβάλλον. Αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας μας είναι να επενδύουμε διαχρονικά στην έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και να στηρίζουμε δράσεις που προάγουν την ελληνική επιχειρηματικότητα και συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση των δομικών προϊόντων, κάνοντάς τα ακόμη πιο ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΚΕΒΕ δεν θα μπορούσε να λείπει από τα Building Materials Awards 2022, μια εκδήλωση που προάγει την καινοτομία στον χώρο των δομικών υλικών και συντελεί στην πράσινη, αειφόρο ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο. Θα θέλαμε να συγχαρούμε την εταιρεία BOUSSIAS για όλη την εξαιρετική διοργάνωση της τελετής απονομής των βραβείων, καθώς και τις εταιρείες που αναδείχθηκαν ως κορυφαίες στον χώρο των δομικών υλικών με αξιόλογες προτάσεις τους, που σίγουρα θα αποτελέσουν ιδανική λύση για τις κατασκευές του μέλλοντος».

Οι κορυφαίες και οι τιμητικές διακρίσεις
Το Βραβείο της Χρονιάς (Building Materials Company of the Year) απέσπασε ο όμιλος Ηρακλής, ο οποίος επιπλέον διακρίθηκε με 3 Gold βραβεία.

Από 2 Gold βραβεία απέσπασε η Isomat S.A., η Nordia S.A. και η Panidis S.A. Από 1 Gold βραβείο απέσπασαν οι Ariston Glass Ltd, Δαλκαφούκη Οίκος ΕΠΕ, Πλακοποιία Αφοί Στορισμένου Α.Ε., System Technica.

Επίσης, με προτροπή της Προέδρου των Building Materials Awards, κυρίας Μοροπούλου, απονεμήθηκαν Τιμητικές Διακρίσεις σε τρία πρόσωπα που επέλεξε η ίδια με μεγάλη συνεισφορά στον χώρο δραστηριότητάς τους.

Στον αείμνηστο καθηγητή ΕΜΠ, Θεόδωρο Σκουλικίδη για την πρωτοπόρο συμβολή του στην ανάπτυξη της Εκπαίδευσης και της Έρευνας στον Τομέα της Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών στη Σχολή Χημικών. Επίσης, Τιμητικές Διακρίσεις εξέλαβαν οι Φωκίωνας Τασούλας και Αντώνης Σγαρδέλης τις οποίες απένειμε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κύριος Νίκος Παπαθανάσης.