Πάνω από 2.500 επαγγελματίες του Κατασκευαστικού Κλάδου (Αρχιτέκτονες, Μηχανικούς, Εφαρμοστές, Τεχνικά Καταστήματα) ενημερώθηκαν και αύξησαν τις γνώσεις τους για τα δομικά υλικά, σε ένα απόλυτα διαδραστικό Event.

Το Building Material Show σχεδιάστηκε από τις Demand Fairs & Media και Hermad ως ένα Εκθεσιακό Event με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τις Ζωντανές Παρουσιάσεις και Εφαρμογές Δομικών Υλικών και Εργαλείων, στους Αρχιτέκτονες και τους Επαγγελματίες Εφαρμοστές σε όλα τα στάδια μιας οικοδομικής κατασκευής. Άλλωστε, η τεχνολογική εξέλιξη τόσο από πλευράς προϊόντων όσο και από πλευράς εφαρμογών, καθιστά αναγκαία τη συνεχή επιμόρφωση των επαγγελματιών του Κατασκευαστικού Κλάδου, προκειμένου να γίνεται σωστά η χρήση τους- κατά συνέπεια, είναι σημαντική η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, όπου Ζωντανά, Βήμα-Βήμα, θα παρουσιάζονται αυτά τα προϊόντα.
Η πρώτη Διοργάνωση του ιδιαίτερου αυτού Εκθεσιακού Event στέφθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι έρχεται να καλύψει μια ουσιαστική ανάγκη της αγοράς στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι παρουσιάσεις στα περίπτερα των εκθετών
Οι πολύ σημαντικές εταιρείες του χώρου που συμμετείχαν στο Building Material Show, ευθυγραμμίστηκαν πλήρως στο concept της Εκδήλωσης διοργανώνοντας αλλεπάλληλες Ζωντανές Παρουσιάσεις στα περίπτερά τους, με την ενθουσιώδη ανταπόκριση των Επαγγελματιών Επισκεπτών, κάτι που δημιουργούσε διαρκώς την εικόνα, όχι μιας “στατικής” Έκθεσης, αλλά ενός ζωντανού οργανισμού που “παλλόταν” και έσφυζε από ζωντάνια και αλληλεπίδραση. Στην ιστοσελίδα του event (buildingmaterialshow.com), στην κατηγορία Παρουσιάσεις, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις Live Επιδείξεις που οργάνωσαν οι εκθέτες του Show απλώς «κλικάροντας» πάνω στην επωνυμία κάθε εταιρείας.

Ζωντανές επιδείξεις προϊόντων και υλικών διενήργησαν οι
• Bison-Bolton • Bostik • Durostick • Fibran
• Floor Protection • GTC Λευκαδίτης • Hilti
• Interkas • Isomat • PPG/Sigma Coatings
• Saint Gobain • Vechro • Vivechrom
• Δήλος Α.Ε.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν εξαιρετικά υλικά και οι εφαρμογές τους από τις εταιρείες Stone Avenue (Φυσικά Πετρώματα), Blue Cycle (Υλικά και ‘Έπιπλα από ανακύκλωση διχτυών αλιείας), Domogroup (Προϊόντα με βάση το Ξύλο), ενώ η εταιρεία Voyatzoglou συμμετείχε με μια ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και ανακαίνισης για τα Τεχνικά Καταστήματα.

Το ειδικό αφιέρωμα στις επισκευές/ενισχύσεις κατασκευών
Ένα περίπτερο του Building Material Show ήταν αφιερωμένο στις Επισκευές/Ενισχύσεις Κατασκευών, παρουσιάζοντας μια ολιστική εμπειρία στους επισκέπτες της Έκθεσης, μέσα από ένα ολοκληρωμένο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Με τον τίτλο “OBSERVE-THINK-ACT”, στο Περίπτερο του Ειδικού Θεματικού Αφιερώματος, παρουσιάστηκε όλο το φάσμα των τεχνολογικών εξελίξεων, των σύγχρονων υπολογιστικών εργαλείων, αλλά και των νέων καινοτόμων υλικών. Παράλληλα, στον ειδικό χώρο των Live Επιδείξεων του Αφιερώματος, γίνονταν Ζωντανές Παρουσιάσεις Υλικών, Προϊόντων και Υπηρεσιών, ολοκληρώνοντας έτσι τον “κύκλο” της ολιστικής εμπειρίας του επισκέπτη. Το σύνολο των δράσεων γύρω από τις Επισκευές/Ενισχύσεις επιμελήθηκε η Torsion Structural Engineering, Επιστημονικός Συνεργάτης του Building Material Show, ενώ συμμετείχαν οι εταιρείες Cers, Epidomos, Hilti, Isomat, Durostick.

Το πρόγραμμα ομιλιών του κεντρικού stage
Το Κεντρικό Stage του Building Material Show 2023 φιλοξένησε σημαντικούς Ακαδημαϊκούς του χώρου των Κατασκευών, καθώς και καταξιωμένους Επαγγελματίες/Τεχνίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα άκρως ενδιαφέρον, τόσο από ενημερωτική όσο και από εκπαιδευτική άποψη, Πρόγραμμα Ομιλιών και Παρουσιάσεων, με στόχο την Παροχή Εξειδικευμένης Γνώσης για τα Υλικά και την Εφαρμογή τους.

Το ιδιαίτερο φορμάτ
To Building Material Show, ανταποκρινόμενο πλήρως στις ανάγκες της εποχής, κατέθεσε στην ουσία μια νέα εκθεσιακή πρόταση, με τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου φορμάτ, πάνω σε δυο βασικούς άξονες:

  • Το κέντρο βάρους ήταν οι Live Επιδείξεις, παρά μια τυπική και «στατική» εκθεσιακή παρουσία που στοχεύει απλώς στο branding.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτέρων ήταν ιδίων διαστάσεων, με συγκεκριμένες προδιαγραφές κατασκευής, γεγονός που μείωσε σημαντικά το συνολικό κόστος συμμετοχής, αλλά και την ενέργεια και τον χρόνο που συνήθως απαιτείται από τους εκθέτες, για να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους σε μια κλασικού τύπου έκθεση.

Η επόμενη μέρα
Μετά το απόλυτα επιτυχημένο ντεμπούτο του Building Material Show, οι διοργανώτριες εταιρείες, Demand Fairs & Media και Hermad, προγραμματίζουν ήδη την επόμενη μέρα του.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Building Material Show 2024, καθώς και το σύνολο των ενεργειών που θα λάβουν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτό, με το βλέμμα στραμμένο στην εξυπηρέτηση του στόχου για πλήρη ενημέρωση και περαιτέρω ανάπτυξη του Κλάδου, μέσω της καλύτερης γνώσης των Υλικών, σε όλο το φάσμα της Κατασκευής: από τη Μελέτη, μέχρι την Εφαρμογή!