Η Europa συμμετείχε για 3η συνεχόμενη φορά στα Manufacturing Excellence Awards της BOUSSIAS, λαμβάνοντας, για ακόμη μια χρονιά, βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες. Στην φετινή διοργάνωση, βραβεύτηκε με Silver Award για την κατηγορία “Υψηλή Ποιότητα” και με Bronze Award για την κατηγορία “Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Πολιτική”. Η διάκριση είναι πολύ σημαντική, συγκρινόμενη και με τις εξαίρετες συμμετοχές μεγάλων εταιρειών της εγχώριας βιομηχανικής αγοράς.

Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν στελέχη της Europa από τα τμήματα παραγωγής (Διέλασης και Κατεργασιών), το τμήμα Διασφάλισης Ελέγχου Ποιότητας, το Τμήμα Ασφάλειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος, το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης και το Τμήμα Marketing.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία “Υψηλή Ποιότητα” η συμμετοχή της Europa είχε τίτλο: “EUROPA: Η υψηλή ποιότητα, μια ολιστική κουλτούρα 360ο”, όπου παρουσιάστηκε η αντίληψη της εταιρείας για το ποιοτικό προϊόν καθώς και οι ενέργειες που διενεργεί συνολικά για να επιτύχει άψογη ποιότητα προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών, σε κάθε κατηγορία πελατών, σε όλο το φάσμα της επαφής τους με την εταιρεία. Μια 360ο αντίληψη ποιότητας η οποία καλύπτει όλο το φάσμα της εταιρείας. Το βραβείο της κατηγορίας παρέλαβε ο Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας – Ελέγχου Ποιότητας, κος Νίκος Γερακίνης.

Στην κατηγορία “Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Πολιτική”, η Europa κατέθεσε υποψηφιότητα με τίτλο “EUROPA: Σχεδιασμός Διαχείρισης Επικίνδυνων Υγρών Αποβλήτων με στόχο το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα”. Στην υποψηφιότητα παρουσιάστηκε το σύστημα διαχείρισης υγρών αποβλήτων της Europa, όπου επιτυγχάνεται μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εξοικονόμηση νερού για την παραγωγική διαδικασία, ενώ το όποιο κατάλοιπο συγκεντρώνεται και αποστέλλεται σε ειδικές μονάδες αδρανοποίησης. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μέσω της δημιουργίας ιδιόκτητων φωτοβολταϊκών πάρκων η Europa παράγει ενέργεια από ΑΠΕ ικανή να αντισταθμίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα εκείνο που είναι αδύνατον να αποφύγει.

Για την Europa, κάθε παραγωγική δραστηριότητα εδράζεται στις αρχές εκείνες που μας οδηγούν στο να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο για όλους, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.