Σπουδαία διάκριση για την Α&Μ Architects. Το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα την Αθήνα τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Big SEE Architecture Award 2024-Winner, για το έργο της ανακαίνισης και αναδιαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων των κεντρικών γραφείων της αμερικανικής πολυεθνικής βιο-φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer στη χώρα μας.
Τα γραφεία βρίσκονται στην Αθήνα, στη λεωφόρο Μεσογείων 243, στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Το κτίριο ανεγέρθηκε το 2001, από την A&M Architects και οι εσωτερικοί του χώροι αναδιαμορφώθηκαν το 2022.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη βράβευση του γραφείου μας στην κατηγορία Best Interior Design 2024 της διεθνούς διοργάνωσης BIG SEE. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας και ευγνώμονες για την ευκαιρία να συνεργαστούμε είκοσι χρόνια μετά με την Pfizer σε αυτό το αξιόλογο έργο», δηλώνει, στο Build, η αρχιτέκτονας και Business Development Director της Α&Μ Architects, Μαρίκα Μαυρολέων. Προσθέτει, δε, τα εξής: «Το έργο μας για τα κεντρικά γραφεία της Pfizer στην Αθήνα αναγνωρίστηκε για τον σχεδιασμό και την καινοτομία του, πράγμα που επί της ουσίας αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς της ομάδας μας».

Πώς διαμόρφωσε το εσωτερικό των γραφείων η A&M Architects
Οι νέοι χώροι του κτιρίου είναι πιο ανοικτοί, πιο άνετοι, πιο ανθρωποκεντρικοί. Εστιάζουν, επίσης, στην ευελιξία και στη διαφάνεια, ενώ έχουν προσαρμοστεί για να υποστηρίζουν διαφορετικούς τρόπους εργασίας κι επίσης διαθέτουν το δικό του στυλ και ύφος ο καθένας. Στο κτίριο θα βρει κανείς, ανάμεσα σε άλλα πολλά, κοινόχρηστους και πιο απομονωμένους χώρους, αμφιθέατρο, κήπους εργασίας, εστιατόριο, αίθουσες συσκέψεων διαφορετικών μεγεθών, ποικίλους χώρους συνεργασίας, γραφεία ρυθμιζόμενου ύψους, αίθουσες συσκέψεων διαφορετικών μεγεθών, χώρους επισκέψεων. Ένα ανοικτό αίθριο συνδέει τους χώρους του κτιρίου, πλημμυρίζοντάς τους με φυσικό φως από έναν μεγάλο φεγγίτη.

«Ο κύριος στόχος αυτού του έργου ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο εργασίας που να υποστηρίζει τη φύση του τρόπου με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι σήμερα, προβλέποντας τις ανάγκες των χρηστών για το μέλλον και δημιουργώντας ένα ευέλικτο περιβάλλον το οποίο δεν τηρεί τα στερεότυπα για το πώς πρέπει να νιώθει κανείς όταν βρίσκεται σε ένα εταιρικό εργασιακό περιβάλλον», περιγράφει η κ. Μαυρολέων. Εν συνεχεία, αναφέρει: «Πριν ακόμα το post-covid effect, το οποίο επηρέασε το μετέπειτα office design, η Pfizer είχε ήδη εντάξει στη στρατηγική της ένα flexible και ανοικτό σύστημα εργασίας και συνεργασίας, το οποίο εφαρμόστηκε στον σχεδιασμό των γραφείων της. Στο πλαίσιο του ριζικού ανασχεδιασμού των γραφείων, η βιο-φαρμακευτική εταιρεία προχώρησε στον πλήρη μετασχηματισμό τους. Το έργο έφερε εις πέρας με επιτυχία η A&M».