Στην επανασύσταση της παραγωγής ρητινών στο εργοστάσιο που κάποτε διατηρούσε η Νεοχημική στην Αυλίδα Ευβοίας προχωράει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Build. Το εργοστάσιο είχε διακόψει τη λειτουργία του με τον ιδιοκτήτη του, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, να βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά κατηγοριών τα προηγούμενα χρόνια για την υπόθεση της Proton Bank αλλά και στην περίπτωση της Νεοχημικής, για τις οποίες συνέχεια αθωώθηκε, έχοντας προσφύγει στη δικαιοσύνη και αφού προηγουμένως -στην περίπτωση της Proton- είχε κριθεί ένοχος για τη απιστία αλλά και για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων του.

Μέρος των εγκαταστάσεων αποκτήθηκε από την κοινοπραξία Megara Resins-Aktas
Να αναφερθεί, ότι ένα μέρος των εγκαταστάσεων της Νεοχημικής είχε εκτεθεί σε πλειστηριασμό και αποκτήθηκαν από την εταιρεία Megara Resins της οικογένειας Φάνη που αποτελεί τον μεταλύτερο παραγωγό ρητινών στην Ελλάδα συστήνοντας την κοινοπραξία AKFA Α.Ε. με την εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, Aktas. Επί της ουσίας, η Megara Resins είχε αποκτήσει το λιμάνι και τους αποθηκευτικούς χώρους του εργοστασίου της πρώην Νεοχημικής, ενώ ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει στη διάθεσή του το Build, διατήρησε την παραγωγή και τους αντιδραστήρες που είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ρητινών που αποτελούν βασική πρώτη ύλη για τη βιομηχανία χρωμάτων.

Σημειώνεται, ότι εκτός από τη Megara Resins που αυτή τη στιγμή αποτελεί τον μοναδικό εγχώριο παίκτη που παράγει ριτίνες για την χρωματοβιομηχανία, σημαντικές ποσότητες εισάγονται από άλλες χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος καθώς και από ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόσφατα η εταιρεία που συστήνει ο Λαυρεντιάδης προσέλαβε στέλεχος της Vernilac και επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος είναι ο Σωκράτης Ροκοτάς, παλαιός γνώριμος της αγοράς.

Επαναφορά της παραγωγής λιπασμάτων και απορρυπαντικών
Ας σημειωθεί, ότι ήδη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή λιπασμάτων αλλά και απορρυπαντικών, κάνοντας πλέον ένα ακόμα βήμα με παραγωγική επιστροφή και στη βιομηχανία ρητινών. Θυμίζουμε, πως η Νεοχημική ήταν η εταιρεία, της οποίας είχε αναλάβει να διοικήσει μετά τον θάνατο του πατέρα του, Βασίλη Λαυρεντιάδη, ο γιος του Λαυρέντης, όντας σε νεαρή ηλικία. Το 2012 οι δανείστριες τράπεζες, που ήταν η Εθνική, η Πειραιώς, η Εμπορική, η Ελληνική Τράπεζα, η Γενική, η Millennium και η HSBC, είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για εξαπάτηση για τη χορήγηση δανείων περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι η Νεοχημική εισήχθη στη διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης του πτωχευτικού κώδικα, αντιμετωπίζοντας σημαντικά οικονομικά προβλήματα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build