Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η πρόσκληση προς την ΔΕΔΑ για τη σύνδεση Ναυπλίου και Άργους με το δίκτυο της διανομής του φυσικού αερίου. Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νίκα, είναι δεδομένο πως η ΔΕΔΑ θα αναλάβει την κατασκευή των αγωγών προς τις δύο πόλεις της Αργολίδας, έργο στο οποίο η Περιφέρεια θα συμβάλλει με το 40% της δαπάνης από την πίστωση των 20 εκατ. ευρώ που διαθέτει για το έργο αυτό.

Αμέσως μετά θα εξεταστεί και το έργο που αφορά στην επέκταση προς την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, όπως δήλωσε ο κ. Νίκας. Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τον διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών του ΔΕΣΦΑ, Γιάννη Χωματά, και τον επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων, Φερνάντο Καλλιγά, βεβαιώθηκε ότι και οι δύο πόλεις θα μπουν στον προγραμματισμό του φορέα για την επέκταση του αγωγού από τη Μεγαλόπολη.

Ωστόσο, προς το παρόν, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς από τη Μεγαλόπολη προς τις δύο πόλεις, είναι εφικτό να δημιουργηθούν και στις δύο πόλεις χώροι αποθήκευσης του αερίου (LNG ή CNG) και στη συνέχεια να ακολουθήσει η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων διανομής.