Το 12ο Συνέδριο Energy Efficiency in Buildings θα γίνει στην Αθήνα την 05/04/2024, με θέμα τη βιωσιμότητα και την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων. Εμπειρογνώμονες και ειδικοί από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς θα μιλήσουν ρεαλιστικά για τη μη κρατική χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και θα μεταφερθεί τεχνογνωσία και καλές πρακτικές από όλον τον κόσμο. Το μότο του συνεδρίου του 2024 είναι «Προσαρμογή, Μετριασμός, Απανθρακοποίηση κατά της τοπικής Κλιματικής Αλλαγής: με ποιο κόστος;» και εστιάζει στο mission impossible: να χρηματοδοτηθούν πολιτικές και προτάσεις τεχνικών, οικονομικών, επενδυτικών και τεχνολογικών λύσεων ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά και των λειτουργιών κτιρίων κάθε χρήσης και κλίμακας, ειδικά του κτιριακού αποθέματος, για την επίτευξη ενεργειακής απόδοσης, οικιστικών και μη κτιρίων.

Η φετινή διοργάνωση
Στη φετινή διοργάνωση διερευνούμε τη μη κρατική χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με αιγίδα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς European Mortgage Federation (EMF) και Energy Efficient Mortgages Initiative (EEMI). Θα συζητηθούν η μη συμβατική χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, σε πάνελ με C-suite ομιλητές, η δημιουργία ενεργειακών ομολόγων της EEMI και εργαλείων καινοτόμου χρηματοδότησης ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ θα μιλήσουμε και για τα αναγκαία μέτρα προσαρμογής των πόλεων και του δομημένου περιβάλλοντος απέναντι στη κλιματική κρίση.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν/παρουσιάσουν μεταξύ άλλων:

 • Ο καθ. Μάνθος Σανταμούρης για το 1ο Action Plan Climate Change Μitigation στο Ριάντ, με τίτλο Recent Developments and Progress on Urban Heat Mitigation Technologies.
 • Η καθ. Φοίβη Κουντούρη για την ανάγκη προσαρμογής και την πολιτική προστασία της ελληνικής επιχειρηματικότητας υπαίθρου και του κτιριακού τομέα.
 • Ο κ. Luca Bertalot, President EMF-ECBC, για το πώς οι αγορές κατοικιών και το EEM Label οδηγούν την αγορά προς ένα πιο πράσινο μέλλον.
 • Ο κ. James Hooton, Managing Director, Green Finance Institute, για την προσαρμογή του Property Assessment Clean Energy PACE Model & the Property Linked Finance tool για τη συγκέντρωση ιδιωτικών κεφαλαίων προς την κατεύθυνση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.
 • O κ. Sawn Kidney, CEO at Climate Bonds Initiative, Member at EU Platform Sustainable Finance, Member at the Finance Industry Advisory Board of the International Energy Agency (IEA), Sustainable Investment Advisory Council Member at UNCTAD, για τη συνεργασία πολιτείας, ιδιωτών και φορέων για την αναβάθμιση και βιωσιμότητα των κτιρίων.
 • Ο κ. Andrew Knight – RICS για τα πρότυπα αξιολόγησης ακινήτων LEED, ΒREEAM, SITE, WELL, GRESB, RICs standards.

Θα παρουσιαστούν επίσης κορυφαία case studies, όπως:

 • ο Julian Lipscombe, Διευθυντής της Bennetts’s Associates, για το πρώτο κτίριο γραφείων με πιστοποίηση LEED Platinum.
 • το αύριο του Facility Management με τον Andrew Hulbert, Vice Chairman, Pareto Facilities Management.
 • Το πιο βιώσιμο κτίριο στο κόσμο με τον Joost Julshof at PLP Architecture, που σχεδίασαν τον Tower Ten.
 • Πάνελ όπου εκπρόσωποι φορέων που θα μιλήσουν για τα σχήματα πιστοποίησης LEED, ΒREEAM, SITE, WELL, GRESB, RICs.
 • O Mete Varas, CEO ME PropTech Initiative, ο “the Fixer” του PropTech σε Β. Αμερική, Μ. Ανατολή, Ευρασία και ΗΑΕ, μιλά για την τεχνολογία ακινήτων ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα χαρτοφυλακίων ακινήτων.
 • Ο Leon Avigad, CEO Brown Hotels, θα μιλήσει για το πώς τα Brown Hotels εντάχθηκαν στα κριτήρια βιωσιμότητας ξενοδοχείων του Hilton Curio Collection.

#masstimber #construction με τον Dennis Hauer από την Urban Climate Architects, εκπροσώπους της Built by Nature και εταιρείες όπως η Achmea που χρηματοδοτεί την κατασκευή με μαζική ξυλεία, για την αύξηση της βιωσιμότητας του χαρτοφυλακίου της.

Ισχύουν ειδικές τιμές για μηχανικούς κάθε ειδικότητας.

Προλάβετε το Early Bird που λήγει 1/3.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build