Η ELVIAL προχώρησε σε δωρεά των καινοτόμων συστημάτων αλουμινίου της, απαραίτητα για την ανακαίνιση του πρώην εκπαιδευτηρίου «Ρήγας Φεραίος», σημαντικό πλέον κομμάτι του campus του ACT (American College of Thessaloniki), του τμήματος πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια. Με τον τρόπο αυτό, συνέβαλε στη δημιουργία ενός σύγχρονου αποτελέσματος υψηλών και βιώσιμων προδιαγραφών, τοποθετώντας σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου, που εξασφαλίζουν εξαιρετικά επίπεδα θερμομόνωσης, ηχομείωσης, ασφαλείας  και λειτουργικότητας.

Λειτουργώντας ήδη από το 1974 υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Αθανάσιου Μπαρζούκα, το πρώην εκπαιδευτήριο «Ρήγας Φεραίος» – νυν «West Hall» – απέκτησε  νέα ταυτότητα και δυναμική, με τη ριζική ανακαίνιση που ξεκίνησε το 2021 προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να εξυπηρετήσει τον αυξανόμενο αριθμό φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το West Hall εντάχθηκε στον ευρύτερο στρατηγικό ανασχεδιασμό του campus του μη κερδοσκοπικού, εκπαιδευτικού οργανισμού, του Κολλεγίου Ανατόλια, το οποίο εμπλουτίζεται με καινούρια κτίρια και υποδομές για να υποστηρίξει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για ένα φοιτητικό σώμα με διεθνή χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, το West Hall φόρεσε:

  • Το ανοιγόμενο σύστημα ESSENCEW67BSHI2 συνδυάζει το minimal design με τις κορυφαίες τεχνολογίες και προσφέρει ασυναγώνιστη ποιότητα, εγγυημένη ενεργειακή απόδοση, ασφάλεια και αισθητική αρμονία στο έργο.
  • Το συρόμενο σύστημα αλουμινίου ELVIAL SL46 SI2 συνδυάζει την αντοχή, τις τεχνολογίες και το design με λειτουργικά στοιχεία υψηλής ποιότητας. Στη συλλογή SL46 απαντώνται οι απόλυτες λύσεις στις επιταγές της αισθητικής και της εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Το σύστημα φυσούνας ESSENCE FD77 δημιουργήθηκε για να γεμίζει τον χώρο με φως.  Με τη γραμμική, αισθητικά ξεχωριστή εμφάνισή της, αψηφά τα μεγέθη των ανοιγμάτων και τις αλλαγές του καιρού.  Με εξαιρετικές επιδόσεις θερμομόνωσης, στεγάνωσης και με υψηλή ποιότητα κατασκευής η λειτουργία του θα είναι εξασφαλισμένη για πολλά χρόνια.

Οι συντελεστές του έργου είναι:

Αρχιτεκτονικό Γραφείο                    K- Architects

Τεχνική Εταιρία                                   E.T.E.Θ. Μονοπρόσωπη A.E. (ETAIPΕIA TEXNIKΩN EPΓΩN ΘEΣΣAΛONIKHΣ)

Κατασκευαστής κουφωμάτων        ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΕ

Συστήματα αλουμινίου ELVIAL     ESSENCE W67BS HI2 – ELVIAL SL46 SI2  – ESSENCE FD77