Aν κοιτάξουμε προσεκτικά την ελληνική βιομηχανία, θα δούμε πως είναι μετρημένες οι εταιρείες της χώρας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο παραγωγής βαμμένων προϊόντων αλουμινίου. Μάλιστα, αν προσθέσουμε σε αυτά τα κριτήρια την εξωστρέφεια, την προϊοντική γκάμα και την εμπειρία ετών, τότε καταλήγουμε σε μία και μόνον εταιρεία: την Elval Colour.

Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στη βαφή αλουμινίου, στην παραγωγή σύνθετων πάνελ αλουμινίου και στην ανάπτυξη νέων χρωμάτων και υφών, η εταιρεία, ακολουθώντας πελατοκεντρική στρατηγική, αναδεικνύεται σε απαραίτητο συνεργάτη του επενδυτή και του αρχιτέκτονα, εξασφαλίζοντας αξιόπιστες συμβουλές για τις προδιαγραφές και την επιλογή των αντίστοιχων προϊόντων που απαρτίζουν το κέλυφος ενός κτιρίου. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Elval Colour εμπλέκεται σε κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την προμήθεια πρώτων υλών μέχρι και την εφαρμογή στο κτίριο, και είναι έτοιμο να συμβάλει στην πραγματοποίηση οποιουδήποτε αρχιτεκτονικού οράματος, εντός και εκτός των συνόρων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΥΣΗ
Ένα βιώσιμο κέλυφος κτιρίου οδηγεί σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης και της μακροζωίας του κτιρίου. Η Elval Colour, λοιπόν, έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων τα οποία είναι βασισμένα στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των κτιρίων, την αύξηση της βιωσιμότητας των προσόψεων και των στεγών και τη μείωση των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον.

Τα προϊόντα της Elval Colour, το etalbond®, το ELVAL ENFTM και το orofe®, είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων όπου σε συνδυασμό με ειδικές λειτουργικές επιστρώσεις, όπως το agraphon® και το arypon®, προσδίδουν επιπλέον ιδιότητες στη βαμμένη επιφάνεια και συμβάλλουν σημαντικά στον αειφόρο και οικολογικό σχεδιασμό των κτιρίων. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι διαθέσιμα με διάφορες λειτουργικές επιστρώσεις, που προσδίδουν αυξημένη αντοχή έναντι της χάραξης, εξαιρετικές επιδόσεις έναντι της αλλοίωσης της απόχρωσης από την ηλιακή ακτινοβολία και τα καιρικά φαινόμενα, ευκολότερο καθαρισμό, αλλά και ιδιότητες anti-graffiti. Είναι ιδανικά προϊόντα τόσο για εφαρμογές σε νέα έργα όσο, σε ανακαινίσεις κτιρίων και προσόψεων, σε εσωτερικές διακοσμήσεις, καθώς και σε έργα μεγαλύτερης κλίμακας, όπως κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, στάδια, εμπορικά κέντρα.

Ακόμη, η Elval Colour εφαρμόζει πιστοποιημένα Συστήματα Διαχείρισης, ενώ η διαδικασία βαφής ανταποκρίνεται σε όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τα πρότυπα καλών βιομηχανικών πρακτικών BREF και ποιότητας DIN, ASTM, BS, EN, ISO, ECCA. Η εταιρεία διαθέτει σύστημα διαχείρισης αποβλήτων με μηδενικές υγρές εκροές προς το περιβάλλον και συμμορφώνεται πλήρως με την ευρωπαϊκή οδηγία για τις βιομηχανικές εκπομπές 2010/75/ΕΕ.

ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Η Elval Colour έχει έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα. Το ευρύτατο portfolio έργων που κάνουν χρήση των προϊόντων της εταιρείας, από την Ελλάδα και την Κύπρο έως την Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και Νορβηγία, από την Κίνα και την Ινδονησία έως την Αυστραλία, είναι η απόδειξη. Επίσης, είναι μέλος της ένωσης European Coil Coating Association (ECCA), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου και της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου.

ΔΙΝΕΙ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ «ΝΤΥΝΕΙ» ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Τα υλικά της Elval Colour έχουν μία δυναμική παρουσία σε όλον τον κόσμο, «ντύνοντας» τα μεγαλύτερα αεροδρόμια όπως το Cebu στις Φιλιππίνες, και το Bangalore International Airport στην Ινδία, στις οροφές των οποίων έχουν τοποθετηθεί βαμμένα φύλλα αλουμινίου orofe®. Το προϊόν, λόγω του χαμηλού βάρους του, της ευελιξίας και της ανθεκτικότητάς του, ορίζεται κατάλληλο για την υλοποίηση της ιδέας του αρχιτέκτονα να δώσει μια κυματιστή μορφή στην οροφή αυτού του επιβλητικού αεροδρομίου. Το orofe® αποτελεί για τους κατασκευαστές τη λύση για εφαρμογές σε οροφές οποιουδήποτε τύπου κτιρίου.

Στην ανακαίνιση, επέκταση και αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, στην Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κω, Σκιάθο, Σάμο, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη και στο Άκτιο, επιλέχθηκε η τοποθέτηση Σύνθετων Πάνελ Αλουμινίου με άκαυστο πυρήνα. Λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας στα κτίρια, κρίθηκε αναγκαία η χρήση του etalbond® A2, ενός καινοτόμου και βιώσιμου υλικού.

Η Elval Colour για τις ανάγκες επένδυσης των κτιρίων, προχώρησε στην παραγωγή standard αλλά και custom χρωμάτων από τις παλέτες RAL και NCS. Χρησιμοποιείται υγρή βαφή αλουμινίου από διεθνείς και πιστοποιημένους προμηθευτές με προδιαγραφές κατάλληλες για τοποθέτηση σε κτίρια κοντά στη θάλασσα. To etalbond®A2 συμμορφώνεται με τα υψηλότερα πρότυπα και τις αυστηρότερες οδηγίες στον κόσμο σχετικά με την πυρασφάλεια, ενώ η πυραντοχή του αποδεικνύεται από συνδυαστικές δοκιμές πυραντίδρασης υλικού, κατά την ευρωπαϊκή οδηγία EN13501-1, και συστήματος κατά την αμερικανική οδηγία NFPA285. Επιπλέον πληροί τις πιο πρόσφατες τεχνικές απαιτήσεις στους τομείς της αειφορίας και της ενεργειακής απόδοσης.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Τα προϊόντα της Elval Colour επιλέγονται από κορυφαίους αρχιτέκτονες, κατασκευαστές και μελετητές για χρήση σε πληθώρα ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων. Συγκεκριμένα, στο Athens Capital Center-Hotel MGallery, πρόσφατο έργο υψηλών προδιαγραφών, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, για την πρόσοψή του επιλέχθηκε το Coffee Brown Metallic από τη συλλογή των standard χρωμάτων της Elval Colour και το etalbond® A2 σύνθετο πάνελ αλουμινίου μέγιστης πυραντοχής.

Το etalbond® A2 είναι ένα προηγμένο σύνθετο πάνελ αλουμινίου, κατηγορίας Α2, άκαυστο, λόγω του καινοτόμου πυρήνα του, το οποίο δεν επιτρέπει την εξάπλωση της φωτιάς, σε περίπτωση πυρκαγιάς στα κτίρια. Aποτελεί ιδανικό υλικό επικάλυψης για κτίρια άνω των 23 μέτρων από τον όροφο εκκένωσης, που είναι το μέγιστο προσβάσιμο ύψος της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τα επίγεια μέσα που διαθέτει, και συστήνεται για χρήση σε κτίρια όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου, όπως σχολεία, νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, θέατρα, κινηματόγραφους, εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων και μουσεία.

Στο χαρτοφυλάκιο της Elval Colour περιλαμβάνονται ξενοδοχειακά κτίρια σε όλο τον κόσμο, όπως το Hard Rock Cafe Hotel στην Ισπανία, στην πρόσοψη του οποίου (16.000 m2) έχουν χρησιμοποιηθεί 16 διαφορετικοί χρωματισμοί ειδικής επεξεργασίας και προδιαγραφών, βάσει των σκληρών περιβαλλοντικών συνθηκών της περιοχής.

Άλλα εντυπωσιακά ξενοδοχειακά κτίρια που αξίζει να αναφερθούν είναι το Graffiti Gallery και το Hotel Jägerhof στη Βουλγαρία, καθώς και το Argenteuil στη Γαλλία, τα οποία αναδεικνύουν τις δυνατότητες των προϊόντων της εταιρείας, με τον ξεχωριστό τους σχεδιασμό.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
Το Statoil Hydro Office βρίσκεται στη Νορβηγία, αποτελείται από πέντε κτίρια, η έκτασή του αγγίζει τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία είναι επικαλυμμένα με etalbond® στο εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου με μια ειδική επίστρωση 3L PVDF Acropolis White. Στο εσωτερικό των γραφείων έχουν χρησιμοποιηθεί διάτρητα πάνελ με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις ακουστικές προκλήσεις του χώρου, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του θορύβου. Αυτό που κάνει εντυπωσιακό το κτίριο είναι το μοτίβο γεωμετρικών παραθύρων που φαίνεται ότι ολόκληρο το κτίριο έχει διάτρητους τοίχους.

Το Park Town, με έδρα τη Λιθουανία, είναι «ντυμένο» με etalbond® FR σε 38.000 m2 , Astral Silver Metallic. Το μοναδικό έργο αποτελείται από δυο κτίρια, το Park Town I και το Park Town II. Τα προϊόντα της Elval Colour κρίθηκαν κατάλληλα για την προστασία του κτιρίου, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών και της τοποθεσίας τους, ακριβώς δίπλα στη λίμνη της πόλης.

Άλλα αξιοσημείωτα κτίρια γραφείων είναι δύο νέα κτίρια στην Αθήνα: The Butterfly και The Orbit, στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί etalbond® A2 και etalbond® FR, ενώ στο δεύτερο έχει επιπλέον εφαρμοστεί ειδική λειτουργική βαφή Arypon®. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται το μεγαλοπρεπές Schneider Electric X-Pole, που βρίσκεται στη Γαλλία, «ντυμένο» με etalbond® και ELVAL ENFTM σε custom made χρώμα Schneider Gold, προσφέροντας κομψότητα.

Τέλος, να σημειωθεί πως το Price Waterhouse Coppers, με έδρα την Αφρική, είναι «ντυμένο» με etalbond®FR και επιλογή απόχρωσης σε Sugar White.