Ενεργό ρόλο διαδραματίζουν ή πρόκειται να διαδραματίσουν το προσεχές διάστημα οι μεσιτικές εταιρείες στις δύο μεγάλες επενδύσεις που «τρέχουν» ήδη σε Ελληνικό και Βούλα. Από τη μία πλευρά, στην περίπτωση της Little Athens εντός του πάρκου του Ελληνικού, όπου τα 215 πρώτα ακίνητα βγαίνουν στην αγορά προς πώληση. Αυτή την περίοδο η Lamda είτε έχει συνάψει συμφωνίες, είτε βρίσκεται σε συζητήσεις με μεσιτικά γραφεία με σκοπό την ανάθεση της εύρεσης επενδυτών-αγοραστών για τις συγκεκριμένες κατοικίες. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η Lamda δεν δίνει την αποκλειστικότητα σε κάποιο μεσιτικό γραφείο, αλλά περισσότερα του ενός διαχειρίζονται τα συγκεκριμένα ακίνητα προκειμένου να εντοπίσουν τους ενδιαφερόμενους με τους καλύτερους όρους και σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς.

Mε βάση τον σχεδιασμό του επενδυτή, πρόκειται να κατασκευαστούν περισσότερες από 1.000 νέες κατοικίες σχεδιασμένες από εγνωσμένης αξίας Έλληνες και ξένους αρχιτέκτονες. Η Little Athens περιλαμβάνει πέντε συγκροτήματα κατοικιών, το Park Rise που σχεδίασε το Bjarke Ingels Group με 88 κατοικίες, το Pavilion Terraces που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο 314 του Παύλου Χατζηαγγελίδη καθώς και το Promenade Heights, το οποίο επίσης σχεδίασε το γραφείο «314». Επιπλέον, πρόκειται να κατασκευαστεί και το Αtrium Gardens, με την υπογραφή των Deda & Architects και το Trinity Gardens που φέρει την υπογραφή του γραφείου Tsolakis Architects. Σημειώνεται, ότι και τα πέντε οικιστικά συγκροτήματα με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό θα έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς κατασκευής στο τέταρτο τρίμηνο του 2026.

Το project των Hines-Henderson Park και η ανάθεση στη Sotheby’s
Από την άλλη πλευρά, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο και η κατασκευή του φιλόδοξου οικιστικού project των Hines-Henderson Park στη Βούλα. Στην προκειμένη περίπτωση υφίσταται ένα διαφορετικό μοντέλο καθότι οι επενδυτές ανέθεσαν τη διαχείριση των ακινήτων αποκλειστικά στη Sotheby’s Real Estate. Ωστόσο, κατά πληροφορίες υπάρχει κινητικότητα στο συγκεκριμένο πεδίο καθότι ο όγκος του project και οι απαιτήσεις, είναι τέτοιες, γεγονός που δεν αποκλείει να δούμε και άλλα μεσιτικά γραφεία ή εταιρείες διαχείρισης ακινήτων να μπαίνουν στο χορό προσεχώς.

Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2028
Το συνολικό project στη Βούλα αναμένεται να ολοκληρωθεί και να είναι έτοιμο στην πλήρη του μορφή εντός του 2028. Η επένδυση υλοποιείται μέσω της εταιρείας ειδικού σκοπού που έχουν επενδύσει οι δύο αμερικανικές εταιρείες, με την ονομασία VHPH Properties ΜΑΕ. Εκτός των κατοικιών, θα περιλαμβάνει γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές, ασφάλεια καθώς και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Μέσω της επένδυσης εκπληρώνεται ένα συνεκτικό σχέδιο οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης εντός αστικού συγκροτήματος κατοικιών, το οποίο κατά κύριο λόγο θα απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους επενδυτές και αγοραστές από το εξωτερικό, ενώ έχει ενταχθεί στις διατάξεις περί στρατηγικών επενδύσεων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build