Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την περίοδο δύο διαγωνισμοί που αφορούν στην εκτέλεση έργων στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Ο πρώτος αφορά στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου Vouliagmenis Mall, ο προϋπολογισμός για το οποίο υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Η κατάθεση των προσφορών για το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να γίνει εντός του προσεχούς Ιανουαρίου. To Vouliagmenis Mall θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας, με τη συνολική επιφάνεια κάλυψης να ανέρχεται στα 130 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και την εκμισθώσιμη στα 85,5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση προβλέπεται και η ανέγερση πύργου γραφείων για τα κεντρικά της τράπεζας Πειραιώς με τη συνολική επιφάνεια να φτάνει στα 40.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά στην δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων εντός της έκτασης του Ελληνικού έχουν ήδη κατατεθεί προσφορές από Άκτωρ, Άβαξ, Ιντρακάτ-Μytilineos και ΓΕΚ Τέρνα. Το έργο που έχει συνολικό προϋπολογισμό περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, θα αφορά στην κατασκευή τεσσάρων υπαίθριων γηπέδων beach volley, κτιρίου διοίκησης και βοηθητικών χώρων, γηπέδων μπάσκετ καθώς και ενός υπαίθριου γηπέδου τένις στο σημείο της έκτασης όπου κατά το παρελθόν βρίσκονταν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του κανόε-καγιάκ. Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις προβλέπεται να ενταχθούν και οι ξενώνες διαμονής αθλητών με 272 κλίνες που αντιστοιχούν σε 121 κλειδιά. Η ανάπτυξη του κτιρίου θα πραγματοποιηθεί σε δύο επίπεδα ανωδομής και δύο υπόγεια επίπεδα, ενώ η συνολική κάλυψη θα είναι στα 6.252 τετραγωνικά μέτρα.

Οι συγκεκριμένες μονάδες φιλοξενίας θα περιλαμβάνουν δίκλινα δωμάτια των 25 τετραγωνικών και τετράκλινα δωμάτια των 50 και 70 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης είναι προγραμματισμένη η κατασκευή κολυμβητικού κέντρου με τρεις πισίνες, εκ των οποίων η μία θα είναι στεγασμένη και οι άλλες δύο υπαίθριες. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα καθώς και εγκαταστάσεις ανοιχτού στίβου. Στον σχεδιασμό είναι επίσης και η έναρξη του διαγωνισμού εντός του επόμενου τριμήνου που θα αφορά στο Riviera Galleria. Η έναρξη των εργασιών για τα δύο εμπορικά κέντρα είναι προγραμματισμένη σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα.

Προκαταρκτικές εργασίες από τις Bouygues και Ιντρακάτ για τον Riviera Tower
Σε άλλα πεδία της επένδυσης όπως είναι ο πύργος “The Ellhnikon Riviera Tower”, έχουν ήδη ξεκινήσει προκαταρκτικές εργασίες, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος. Θυμίζουμε ότι ήδη από την άνοιξη η κοινοπραξία των εταιρειών Bouygues Batiment International και Iντρακάτ επιλέχθηκε ως σύμβουλος, ο οποίος θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) για την ανέγερση του Πύργου Κατοικιών στη μαρίνα του Ελληνικού. Η ίδια κοινοπραξία μάλιστα θα αναλάβει και την κατασκευή του έργου, δεδομένου ότι η αρχικά η Lamda Development δεν είχε αποσαφηνίσει εάν ο ECI θα είναι ταυτόχρονα και ο κατασκευαστής του έργου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build