Στις 30 Ιουνίου παραδίδεται προς χρήση το πρώτο κτίριο εντός του Ελληνικού, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Build, η ΕΚΤΕΡ που έχει αναλάβει την εκπόνηση του κτιρίου ΑμεΑ βρίσκεται στην τελική φάση εκτέλεσης των εργασιών. Πρόκειται για έργο που είχε χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης ενός έτους και αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται οι τελικές εργασίες ολοκλήρωσης στο εσωτερικό του κτιρίου καθώς και ορισμένες στο εξωτερικό του.

Σημειώνεται ότι το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό 13 εκατ ευρώ και ο χαρακτήρας του εκτός από ουσιαστικός, καθότι θα φιλοξενήσει 4 σωματεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, είναι και συμβολικός, καθότι πρόκειται για το πρώτο κτίριο (και μάλιστα με κοινωνικό χαρακτήρα) το οποίο ολοκληρώνεται στο πλαίσιο της εμβληματικής επένδυσης. Στις εκκρεμότητες που μένουν να διευθετηθούν προσεχώς είναι και η μεταφορά του δικτύου ηλεκτροδότησης μέσης τάσης από το εσωτερικό του οικοπέδου που βρισκόταν μέχρι πρότινος εκτός αυτού, κάτι για το οποίο απαιτούνταν η αδειοδότηση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Ο τελευταίος θα αναλάβει το προσεχές διάστημα να μεταθέσει το δίκτυο εκτός της έκτασης, με ίδια συνεργεία.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΕΚΤΕΡ και σε άλλα έργα στο Ελληνικό
Όπως πληροφορούμαστε, αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελικές δοκιμές στο κτίριο με χρήση του εργοταξιακού ρεύματος, σύντομα αναμένεται η σύνδεσή του με το δίκτυο της μέσης τάσης καθώς και η σύνδεσή του με το αποχετευτικό δίκτυο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΚΤΕΡ πιθανότατα θα καταθέσει προσφορές και για άλλα έργα μεγαλύτερου βεληνεκούς εντός του Ελληνικού, τα οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να προκύψουν σε κοινοπραξία με άλλους κατασκευαστές της εγχώριας αγοράς. Στο κτιριακό συγκρότημα για ΑμεΑ, συνολικής επιφάνειας 11.000 τ.μ., θα συνεγκατασταθούν τέσσερα σωματεία παροχής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία: Αμυμώνη, Ερμής, ΝΙΚΗ-Victor Artant και ΣΑμΣΚΠ. Το κτίριο αποτελεί πρότυπο κοινωνικής φροντίδας σε διεθνές επίπεδο, ενώ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τη Lamda Development.

Riviera Galleria: Η Περιφέρεια ενέκρινε την ΜΠΕ
Eπίσης, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το Riviera Galleria. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής γνωμοδότησε θετικά υπό όρους για το έργο εμπορικών αναπτύξεων της Lamda Development στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Το έργο προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ενώ η οικοδομική άδεια θα έχει προηγηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι στο τέλος του 2025.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build