Μερίδιο στα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης που υλοποιεί η Lamda Development, έχουν λάβει κατασκευαστικές εταιρείες 6ης ή 4ης τάξης. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί μεταξύ άλλων η ΕΡΕΤΒΟ, η οποία διαθέτει 6ης τάξης εργοληπτικό πτυχίο και ανέλαβε κατά πληροφορίες να εκτελέσει τις πρόδρομες εργασίες για το οικόπεδο AU 1.5, στο οποίο θα φιλοξενηθεί το κτιριακό οικιστικό συγκρότημα Park Rise. Ήδη η σύμβαση μεταξύ της κατασκευαστικής και της Ελληνικόν ΑΕ έχει υπογραφεί και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία των περιφράξεων.

Στα δύο οικόπεδα του Park Rise προβλέπεται να δημιουργηθούν 90 διαμερίσματα, ενώ τα δύο συγκοινωνούντα κτίρια του Park Rise που θα ανεγερθούν θα έχει ύψος 50 μέτρα και ανωδομή 12 ορόφων. Ο χρόνος εκτέλεσης των πρόδρομων εργασιών για το συγκεκριμένο έργο είναι 16 μήνες με βάση την υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ. Σε ό,τι αφορά στην κύρια φάση του συγκεκριμένου έργου, αναμένεται να ακολουθήσει νέος διαγωνισμός για την ανακήρυξη αναδόχου σε περίπου έξι μήνες από σήμερα. Θυμίζουμε, ότι το κτιριακό συγκρότημα θα πιστοποιηθεί κατά το πρότυπο LEED, ενώ η αποπεράτωσή του είναι προγραμματισμένη για το τρίτο τρίμηνο του 2026.

Tο έργο της ΕΚΤΕΡ και η συμμετοχή της σε νέους διαγωνισμούς
Σε ό,τι αφορά στα έργα στο Ελληνικό, υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί από πλευράς ΕΚΤΕΡ η κατασκευή του κτιρίου ΑμεΑ, που ήταν μάλιστα και το πρώτο κτίριο που κατασκευάστηκε εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου. Ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έργο ανερχόταν στο ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά πληροφορίες η ΕΚΤΕΡ, η οποία διατηρεί πτυχίο 6ης τάξης και αυτή, είχε δώσει προσφορά και για την κύρια φάση του έργου στα οικοδομικά τετράγωνα AU-1.5Β και AU-1.6Β, με αντικείμενο την αποπεράτωση 44 διαμερισμάτων.

Kατά τις ίδιες πληροφορίες και η κύρια φάση για το έργο αυτό (εκτός από τις πρόδρομες εργασίες) ανατέθηκε στην Εθνοκάτ, εταιρεία η οποία έχει εργοληπτικό πτυχίο 4ης τάξης. Πρόκειται για το έργο κατασκευής των The Cove Residences, στα δύο αυτά οικοδομικά τετράγωνα που αποτελούν μέρος της ανάπλασης του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού. Nα σημειωθεί, ότι τα The Cove Residences θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την παραλία του Ελληνικού, ενώ ο χαρακτήρας των συγκεκριμένων κατοικιών θεωρείται καταλληλότερος για οικογένειες. Στο πλαίσιο των προς υλοποίηση έργων η ΕΚΤΕΡ έχει καταθέσει προσφορά και διεκδικεί την πρώτη φάση (εσκαφές και σκυροδέτηση) της ανάπτυξης στο οικοδομικό τετράγωνο AU-6.11. Πρόκειται για το οικόπεδο που θα αναπτυχθούν κατοικίες υπό το οικιστικό project Mainstream και ουσιαστικά θα πρόκειται για κατασκευές οι οποίες θα είναι πιο προσιτές ως προς την τιμή τους.