Τρία σενάρια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι της Άκτωρ Παραχωρήσεις ως προς την αξιοποίηση των παλιών εγκαταστάσεων της εφημερίδας «Το Έθνος» στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου σύμφωνα με πληροφορίες του Build. Το εν λόγω ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ. στέγαζε κατά το παρελθόν το εκδοτικό συγκρότημα της Πήγασος, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα.

Με βάση τα σενάρια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον τραπέζι, διερευνάται είτε η πώλησή του μέσω πλειοδοτικής διαδικασίας, είτε απευθείας εφόσον υπάρξει ενδιαφερόμενος που θα διαθέσει ένα ικανοποιητικό τίμημα βάσει τις αποτίμησης του ακινήτου, είτε ακόμα και να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες του ομίλου Ελλάκτωρ, προκειμένου να στεγάσει τα γραφεία του. Θα θυμίσουμε ότι ο όμιλος Ελλάκτωρ είχε προβεί στη διάρκεια του 2019 στην πώληση των γραφείων του στη Νέα Κηφισιά προς την Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, έναντι τιμήματος 25,5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ο όμιλος είχε προβεί και στην μίσθωση των εγκαταστάσεων από την Orilina για πέντε χρόνια με δικαίωμα παράτασης για ακόμα πέντε χρόνια. Επομένως έως και αυτή τη στιγμή μισθώνει ακίνητο, γεγονός που δεν αποκλείεται να σημάνει την αναζήτηση ιδιόκτητης στέγης.

Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στην Άκτωρ Παραχωρήσεις, η οποία είναι θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ. Θυμίζουμε ότι έχει υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης για τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου για διάστημα 40 ετών με δικαίωμα 10 επιπλέον ετών. Επιπλέον η Reds έχει αποκτήσει και την έκταση των 345 στην πρώην Αμερικανική Βάση στις Γούρνες με σκοπό να δημιουργήσει το «Μικρό Ελληνικό».

Πιθανή και η ανακαίνιση εφόσον ζητηθεί από υποψήφιο αγοραστή
Από την αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσεων του Έθνους δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο όμιλος Ελλάκτωρ, εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από κάποιον υποψήφιο αγοραστή – σε περίπτωση πάντα που προκριθεί το συγκεκριμένο σενάριο πώλησης – να παραδοθεί το ακίνητο με τη μορφή turn key project. Aυτό δηλαδή μπορεί να σηματοδοτήσει από πλευράς του ομίλου, την δυνατότητα να ανακατασκευάσει πλήρως, να ανακαινίσει και κατόπιν να διαθέσει το ακίνητο εάν κάποιος υποψήφιος αγοραστής το θέσει ως προϋπόθεση.

Οι εγκαταστάσεις προσφέρονται για χρήση γραφείων και βρίσκεται σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση στον σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, με εγγύτητα και στην Αττική Οδό.
Θα θυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο, η Reds, η οποία έχει την ευθύνη της διαχείρισής του, είχε προαναγγείλει κατά το παρελθόν και υπό προηγούμενη διοίκηση, ότι επρόκειτο να προχωρήσει στην μίσθωση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, αφού προβεί στην ανακαίνισή του. Ωστόσο κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη και όπως όλα δείχνουν οι πιθανότητες μίσθωσης είναι πλέον αρκετά μακριά από την στόχευση του ομίλου Ελλάκτωρ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build