Σε μία κίνηση εκτέλεσης όλων των συμφωνιών υλοποίησης έργων που είχε υπογράψει για το 2021 με πλήρη συνέπεια, προέβη στρατηγικά η Ελίν Τεχνική το 2021. Η εταιρεία αντλώντας δυναμική από τον ισχυρό όμιλο Ελινόιλ, στον οποίο υπάγεται, ολοκλήρωσε όλα τα έργα που είχε αναλάβει. Η κίνηση αυτή όπως λέει ο γενικός διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας, Μάριος Μίκαιτς, μπορεί να είχε κόστος στις κάτω γραμμές του ισολογισμού της, ωστόσο η Ελίν Τεχνική είχε την δυνατότητα να υπηρετήσει μία τέτοια επιλογή, δεδομένης της ρευστότητας που αντλεί από τον όμιλο Ελινόιλ.

Ο κύριος Μίκαϊτς τονίζει: «Παρά την δίνη των ανατιμήσεων, στρατηγικά αποφασίσαμε να διατηρήσουμε το ισχυρό προφίλ αξιοπιστίας που έχουμε χτίσει τα τελευταία 22 χρόνια στον κατασκευαστικό κλάδο. Τιμήσαμε το ισχυρό brand μας, παραμένοντας προσηλωμένοι στη διατήρηση των πολυετών συνεργασιών που έχουμε αναπτύξει μέσα από στέρεες σχέσεις με τους πελάτες μας. Ήταν ξεκάθαρη επιλογή μας να τηρήσουμε τα συμβόλαια που είχαμε υπογράψει, διατηρώντας την ίδια στιγμή ανεπηρέαστα τόσο το όνομα που έχουμε δημιουργήσει στην αγορά, όσο και την αξιοπιστία που μας συνδέει κατά την εκτέλεση των έργων και την τήρηση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων».

Έργα για μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και δύο μεγάλα ξενοδοχειακά έργα στην περιφέρεια
Το 2022 η Ελίν Τεχνική έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των πωλήσεων και την ολοκλήρωση στο έπακρο και με συνέπεια, όλων των κατασκευαστικών συμβάσεων που έχει υπογράψει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Build ο γενικός διευθυντής της εταιρείας. Φέτος η εταιρεία κινείται ιδιαίτερα προσεκτικά ως προς τις συμβάσεις που συνάπτει, έτσι ώστε να είναι σε θέση να παραδώσει όλα τα έργα εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ επιδιώκει να μειώσει κατά το δυνατόν περισσότερο το ρίσκο που απορρέει από τις απρόβλεπτες συνθήκες που επικρατούν. «Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε συμφωνήσει ήδη για τη δημιουργία τεσσάρων καταστημάτων για μεγάλες αλυσίδες super market, με τις οποίες συνεργαζόμαστε επί σειρά ετών.

Παράλληλα κατασκευάζουμε δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων για λογαριασμό σημαντικών και αξιόπιστων επενδυτών και ολοκληρώνουμε την κατασκευή σημαντικής βιομηχανικής μονάδας παραγωγής και αποθήκευσης». Εντός του 2022 η κατασκευαστική εταιρεία έχει επιλέξει να κινηθεί με διαφορετική προσέγγιση της αγοράς, ούτως ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο της ασταθούς αγοράς πρώτων υλών, όπου οι ανατιμήσεις και οι ελλείψεις στα περισσότερα βασικά υλικά κατασκευών συνεχίζονται με απρόβλεπτο ρυθμό.

Προαγορά του συνόλου των υλικών για τα έργα του 2022
Ο Μάριος Μίκαϊτς, αναφερόμενος στη στρατηγική που εφαρμόζει φέτος η Ελίν Τεχνική, εξηγεί ότι αυτή επικεντρώνεται στην προαγορά και προεξόφληση όλων των απαραίτητων υλικών και εξοπλισμού αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων έργων. «Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε καλύτερες τιμές και διασφαλίζουμε τόσο το κόστος όσο και τον χρόνο παράδοσης του έργου, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους ανατιμήσεων και ελλείψεων», καταλήγει.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build