Εξαιρείται του project Skyline, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Build, το κτίριο που φιλοξενεί γραφεία της Alpha Bank επί των οδών Κοραή 34 και Σταδίου, απέναντι από την πλατεία Κλαυθμώνος.
Για το ακίνητο ακίνητο αυτό, συνολικής επιφάνειας περί τα 10.000 τ.μ., ελήφθη η απόφαση να εξαιρεθεί από το project Skyline, προκειμένου να αξιοποιηθεί από την τράπεζα, η οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες στοχεύει στην συναξιοποίησή του μαζί με το κτίριο των κεντρικών της γραφείων στο γειτονικό κτίριο επί της Σταδίου 40, που αυτή την χρονική περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους ανακαίνισης.

Kατασκευασμένο το 1975 με μελέτη του Sir Basil Spence
Για το οκταώροφο κτίριο της οδού Σταδίου 34 και Κοραή προηγήθηκε μελέτη που ολοκληρώθηκε το 1969, ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1975. Το κτίριο ανήκε κατά το παρελθόν στην Εμπορική Τράπεζα και μετά την απορρόφηση της Εμπορικής το 2013 περιήλθε στην ιδιοκτησία της Alpha Bank. Ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε τη μελέτη ήταν ο Σκωτσέζος, Sir Basil Spence. Συνεργάτης αρχιτέκτων ήταν ο Εμμανουήλ Βουρέκας. To κτίριο αποτελεί δείγμα μοντερνισμού και διεθνούς αρχιτεκτονικής, ενώ ανεγέρθηκε στη θέση ενός νεοκλασικού ακινήτου που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο και κατεδαφίστηκε.

Σε ό,τι αφορά στο project Skyline, βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, κάτι που εκτιμάται ότι θα συμβεί τελικά εντός του 2024, αντί του β’ τριμήνου του 2023 που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Η ολοκλήρωση του project χρειάστηκε αρκετό περισσότερο χρόνο από τον αρχικά προβλεπόμενο, δεδομένου ότι σε αυτό περιλαμβάνονται και αρκετά διατηρητέα ακίνητα, τα οποία χρήζουν ειδικής διευθέτησης. Ταυτόχρονα, ο σημαντικός όγκος ακινήτων του Skyline, το οποίο είχε συνολικά 573 ακίνητα διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων γραφεία, εμπορικά ακίνητα, κατοικίες και χώρους βιομηχανικών χρήσεων, είναι ένας ακόμα από τους λόγους που κατέστησαν ιδιαίτερα απαιτητική την διαδικασία για την ολοκλήρηση του project. Υπενθυμίζεται, πως με βάση τη δεσμευτική συμφωνία που έχει υπογραφεί, προβλεπόταν ότι εταιρεία «Skyline Ακίνητα Μονοπρόσωπη ΑΕ» («Skyline»), θα αποκτούσε χαρτοφυλάκιο 438 εκατ. ευρώ, ενώ η επενδύτρια κοινοπραξία Dimand, Premia, EBRD πλειοψηφικό ποσοστό 65% στην Skyline. Ο όμιλος Αlpha Bank διατηρεί ποσοστό 35%.

Σημαντικά ακίνητα του Skyline
Το σημαντικότερο ίσως από τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο project Skyline, είναι το συγκρότημα των 5 ακινήτων που στεγάζονταν κατά το παρελθόν τα κεντρικά γραφεία και οι εγκαταστάσεις της πρώην Eμπορικής Tράπεζας στην οδό Σοφοκλέους (με επιφάνεια πάνω από 30.000 τ.μ.) και περιήλθε στην ιδιοκτησία της Alpha Bank μετά την απορρόφηση της Εμπορικής. Επιπλέον, στα ακίνητα αυτά είναι οι εγκαταστάσεις που στεγάζεται η Alpha Leasing στην οδό Φιλελλήνων, το υποκατάστημα της Alpha Bank, οι εγκαταστάσεις της Alpha Finance στην οδό Μέρλιν στο Κολωνάκι και το κατάστημα της Alpha Bank στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.