Δύο νέα έργα αναλαμβάνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Build η ΕΚΤΕΡ, η υπογραφή των συμβάσεων για τα οποία είναι θέμα λίγων ημερών. Στην πρώτη περίπτωση η εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία είχε καταθέσει προσφορά για την ανάληψη του έργου επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου. Για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου προηγήθηκε δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός, στον οποίο εκτός από την ΕΚΤΕΡ συμμετείχαν οι εταιρείες ΕΛΤΕΚΑ, ΕΡΕΤΒΟ, Θεμέλη καθώς και η P&C Development. Η προσφορά που κατέθεσε η ΕΚΤΕΡ ανήλθε στα 6,69 εκατομμύρια ευρώ, με παροχή έκπτωσης της τάξεως του 30,55%. Η διαγωνιστική διαδικασία και το αποτέλεσμα έχουν ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εκκρεμεί η προσκόμιση της απαιτούμενης εγγυητικής επιστολής και η υπογραφή της σύμβασης.

Κέντρο εκπαίδευσης για τον στρατό των Εμιράτων στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα
Επιπλέον, η κατασκευαστική εταιρεία πρόκειται να υπογράψει για την εκτέλεση έργου για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Προηγήθηκε πρόσκληση σε κατασκευαστικές εταιρείες με τη διαδικασία ανάθεσης ιδιωτικού έργου, όπου συμμετείχαν για τη διεκδίκηση του έργου εκτός από την ΕΚΤΕΡ και οι ΑΤΕΣΕ, Άβαξ, Άκτωρ. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στα 14,95 εκατ. ευρώ πλέον του ΦΠΑ. Η κατασκευή του νέου κέντρου εκπαίδευσης για το στρατιωτικό προσωπικό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα πραγματοποιηθεί εντός των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. στην Τανάγρα. Θα θυμίσουμε ότι η ΕΚΤΕΡ είχε αναλάβει και κατά το παρελθόν ανάλογο έργο για λογαριασμό των Εμιράτων, καθότι κλήθηκε να κατασκευάσει το 2020 κτιριακό συγκρότημα στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την Ελλάδα.

Τα νέα έργα που υπογράφηκαν το 2022
Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤΕΡ έχει υπογράψει στη διάρκεια του 2022 την εκτέλεση έργων όπως είναι η κατασκευή των δικτύων ακαθάρτων στο δήμο Μαραθώνα, ένα έργο σε κοινοπραξία με τις ΕΡΕΤΒΟ, Θεμέλη, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης και ποσό σύμβασης που ανέρχεται στα 69,51 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ. Μεταξύ των έργων που επίσης έχει υπογράψει φέτος με την Ελληνικό Α.Ε. είναι η κατασκευή του κτιρίου ΑμεΑ εντός της έκτασης του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται επίσης έργα σε μεγάλες τουριστικές επενδύσεις όπως αυτή της Blue Iris συμφερόντων της ACG Equity Partners – γνωστή από την επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης – με συμμετοχή στο έργο κατασκευής ξενοδοχειακής μονάδας στη Μύκονο και σύμβαση ύψους 3,78 εκατ. ευρώ. Επίσης, συμμετέχει και στην κατασκευή του ξενοδοχείου One & Only Kea Island στη Τζια, το οποίο αφορά στην κατασκευή οικοδομικών εργασιών οπλισμένου σκυροδέματος με ύψος σύμβασης στα 3,13 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build