Προσωρινή μειοδότρια για την «Επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος», είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤΕΡ. Η κατασκευαστική εταιρεία κατέθεσε οικονομική προσφορά με έκπτωση 21,3% που ανήλθε συνολικά στα 7,46 εκατομμύρια ευρώ (6,02 εκατ. ευρώ+ΦΠΑ). Στη διεκδίκηση του έργου κατά τις ίδιες πληροφορίες συμμετείχαν. Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 9,42 εκατομμύρια ευρώ με ΦΠΑ, ωστόσο με την προσφερόμενη έκπτωση από πλευράς της κατασκευαστικής εταιρείας, ανήλθε στο ποσό που προαναφέραμε.

Το έργο αφορά στην εκπόνηση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, συμπεριλαμβανομένων υλικών και εργασιών που απαιτούνται για την επέκταση του κτιρίου Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων του Δημόκριτου. Η σύμβαση εκτέλεσης του έργου θα έχει διάρκεια 2 ετών από τη στιγμή της υπογραφής της. Η αποσφράγιση των προσφορών από τους συμμετέχοντες κατά τη διαγωνιστική διαδικασία έγινε στις 26 Ιανουαρίου όπως ήταν προγραμματισμένο, ενώ η επιλογή της ΕΚΤΕΡ ως προσωρινής μειοδότριας ολοκληρώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις από πλευράς των υπολοίπων συμμετεχόντων θα είναι και εκείνη που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο.

Οι συνδιεκδικητές του έργου
Εκτός από την ΕΚΤΕΡ που κατέθεσε την συμφερότερη προσφορά από οικονομικής άποψης, συμμετείχαν κατά σειρά η ΑΤΕΣΕ Α.Ε. που προσέφερε ποσοστό έκπτωσης 16,48%, η GDM Assets Α.Ε. με ποσοστό έκπτωσης 14,7%, η Κατασκευαστική Ιλισσός ΑΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 13,83% και η Alphadelta Constructions ΑΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 7,1%.

Ποιες εργασίες θα πραγματοποιηθούν
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ανέγερση νέου κτιρίου για το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Ειδικότερα, έχει εγκριθεί τοπικό ρυμοτομικό με το Π.Δ. από 18/10/1999 ΦΕΚ761/Δ, στο οποίο καθορίζει τα οικοδομήσιμα τμήματα εντός της έκτασης που αξιοποιεί ο Δημόκριτος στην Αγία Παρασκευή. Στο τμήμα Ε2, όπως αυτό εμφανίζεται στο εν λόγω Προεδρικό διάταγμα πρόκειται να κατασκευαστεί το έργο «Προσθήκη καθ’ ύψος και κατά επέκταση κτιρίου γραφείων – εργαστηρίων σε υπάρχον ισόγειο κτίριο». Το κτίριο καλύπτει 1264,87 τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου και αποτελείται από τα εξής επίπεδα: Α-Β: υφιστάμενο κτίριο και νέο υπόγειο, Γ: υφιστάμενο πατάρι με αποθηκευτικούς χώρους, Δ κύριες είσοδοι νέου κτιρίου, χώροι υποδοχής κοινού, Ε: γραφειακοί – εργαστηριακοί χώροι, ΣΤ: γραφειακοί – εργαστηριακοί χώροι, Ζ: πατάρι με γραφειακούς – εργαστηριακούς χώρους. Εκτός των άλλων προβλέπεται η κατασκευή σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας και μετατροπής της σε ηλεκτρική, με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων που θα τοποθετηθούν στο δώμα του κτιρίου. Ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα συνδεθεί στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ με τη μέθοδο του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) και αναμένεται να παράγει ετησίως 12.260 kWh/έτος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build