Eίσοδο στην ελληνική αγορά ακινήτων κάνει η εισηγμένη στο κυπριακό χρηματιστήριο Wealth Avenue PLC, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά και ανάπτυξη οικιστικών ακινήτων με σκοπό την πώλησή τους. Οι μετοχές της εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν Έλληνες επιχειρηματατίες ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται στην κυπριακή οργανωμένη αγορά τον περασμένο Ιανουάριο. Βασικοί μέτοχοι της Wealth Avenue είναι οι αδερφοί Βανδώροι – Αλέξιος και Ανδρόνικος – δεύτερης γενιάς αρχιτέκτονες με CEO τον Αλέξιο Βανδώρο, o οποίος είναι εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Παγκόσμιου

Οργανισμού για τα Ψηλά Κτίρια και το Αστικό Περιβάλλον (CTBUH), αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων. Επίσης είναι ιδιοκτήτης μαζί με τον αδερφό του, της Vandoros & Partners με αντικείμενο τη σχεδίαση και ανάπτυξη ακινήτων και συνιδιοκτήτης στην εταιρεία προσωπικής ανάπτυξης ΑποφασίΖΩ με έδρα την Ελλάδα. CIO και επίσης μέτοχος της Wealth Avenue είναι ο Λευτέρης Κοντός, ο οποίος είναι παράλληλα CEO της επενδυτικού ενδιαφέροντος πλατφόρμας In4Capital.com.

Η άφιξη της Wealth Avenue PLC στην Ελλάδα γίνεται σε στρατηγική συνεργασία με την ελληνική δικηγορική εταιρεία, Foutsis & Partners, η οποία ειδικεύεται στον τομέα του real estate με πελάτες προερχόμενους από τον Λίβανο, τον Καναδά και την Κύπρο.  Η συγκεκριμένη κίνηση συνεργασίας έρχεται να εξυπηρετήσει την στόχευση της Wealth Avenue για την αγορά, ανακαίνιση και πώληση οικιστικών ακινήτων στην Ελλάδα, με το ύψος της επένδυσης για το καθένα από αυτά να κυμαίνεται μεταξύ 1 έως και 5 εκατ. ευρώ, έχοντας ως στόχο να εξυπηρετήσει την εισροή ξένων επενδυτών στη χώρα μας μέσω του προγράμματος golden visa αλλά και Έλληνες ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να αγοράσουν κατοικία.

Αλέξιος Βανδώρος: Σηκώσαμε κεφάλαια με τη συμμετοχή μικροεπενδυτών
«Είδαμε την ανάγκη που υπήρχε στην αγορά από τον κόσμο να επενδύσει στο real estate, θεωρώντας ότι αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο έναντι άλλων μορφών επενδύσεων. Συστήσαμε μία εταιρεία στην Κύπρο πριν από ενάμισι χρόνο, δημιουργήσαμε ένα business plan σε συνεργασία με την KPMG, με προβλέψεις για τον κατασκευαστικό τομέα της Ελλάδος στον τομέα του flipping αλλά και στην παραδοσιακή ανέγερση ακινήτων. Πέρυσι με αυτό το business plan συγκεντρώσαμε 500.000 ευρώ από μικροεπενδυτές και αυτή τη στιγμή κάνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να σηκώσουμε από 500.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ. Ξεκινάμε την πρώτη οικοδομή και μία δεύτερη πιθανότατα εντός του έτους σε Ηλιούπολη και Πανόρμου αντίστοιχα. Η πρώτη πολυκατοικία στην Ηλιούπολη θα βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από το σταθμό του μετρό και η δεύτερη στην περιοχή της Πανόρμου θα κατασκευαστεί με τη συμμετοχή συνεπενδυτών από την Κύπρο. Πέρυσι αγοράσαμε δύο μεμονωμένα ακίνητα σε Καλλιθέα και Αγίου Μελετίου στην Αθήνα και αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η πώλησή τους με yield 20%», λέει στο Build ο Αλέξιος Βανδώρος, CEO της Wealth Avenue PLC.

Περισσότερα από 350 ολοκληρωμένα έργα οικιστικής και εμπορικής χρήσης
O Aλέξιος Βανδώρος και ο αδερφός Ανδρόνικος, είναι επικεφαλής της εταιρείας Vandoros & Partners, η οποία έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 350 έργα οικιστικής και εμπορικής χρήσης, με συνολική επιφάνεια 76.000 τ.μ. Σε ό,τι αφορά τη Wealth Avenue έχει ήδη ξεκινήσει τις δραστηριότητες της αρχικά στην Ελλάδα και σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει και στο εξωτερικό. Eπί της ουσίας η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει δραστηριότητα στη Λεμεσό στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων και ανάλογη θα είναι η δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά. Ένα από τα βασικά σημεία της φιλοσοφίας της Wealth Avenue είναι η δυνατότητα να συνεπενδύουν μαζί της σε επιλεγμένα projects ακινήτων όσοι είναι ήδη μέτοχοι της εταιρείας και επιθυμούν να πάρουν μέρος σε επενδύσεις που έως τώρα συνήθως υλοποιούνται από θεσμικούς επενδυτές και εταιρείες με πολυπληθείς ομάδες διεκπεραίωσης καθώς και με μεγάλα ποσά επένδυσης.

Η Vandoros & Partners σε αριθμούς
Συνολικές ανακαινίσεις: 203 ακίνητα (16.000 τ.μ.)
Αναπτύξεις νέων κτιρίων: 149 (60.000 τ.μ.)
Ολοκληρωμένα project: 352 (76.000 τ.μ.)


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build