Οι τελικές λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών στο πρώην κτίριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, από την γερμανικών συμφερόντων εταιρεία Ehert+Klein και ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να στεγάζονται σε αυτό υπηρεσίες του ομίλου ΔΕΗ, ο οποίος έχει μισθώσει το σύνολο του ακινήτου. Η επένδυση για την πλήρη αλλαγή της εικόνας του ανήλθε σε συνολικά 8,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανέφερε o ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας και managing partner της εν Ελλάδι εταιρείας, Michael Ehret, στο πλαίσιο παρουσίασης σε δημοσιογράφους. Από το ποσό αυτό εξαιρείται η επένδυση που πραγματοποίησε η γερμανική εταιρεία για την απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου. Ως προς το μίσθωμα που εισπράττει από αυτό, συμπλήρωσε ότι κινείται στα επίπεδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η αγορά γραφείων στην Ελλάδα, μεταξύ 25 έως και 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στο πλάνο της Ehert+Klein, είναι να πραγματοποιήσει και άλλες επενδύσεις σε αστικές περιοχές της Αττικής, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην ανάπλαση υφιστάμενων κτιρίων αλλά και στην ευρύτερη αστική ανάπλαση. Βαρύτητα δίνεται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου όπως είπε ο Michael Ehret παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Σε ό,τι αφορά το κέντρο της Αθήνας, ο έτερος ιδιοκτήτης της εταιρείας, Stefan Klein, σημείωσε ότι τα Εξάρχεια αποτελούν περιοχή ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη κατοικιών. Πρόσθεσε πάντως ότι η εταιρεία η οποία εδρεύει στο Μόναχο, έχει προχωρήσει στη δημιουργία σύνθετων κτιριακών συγκροτημάτων στη Γερμανία, δημιουργώντας για παράδειγμα κατοικίες, εμπορικούς χώρους αλλά και χώρους ψυχαγωγίας ή παιδικούς σταθμούς, με σκοπό η δραστηριότητά της να έχει και κοινωνικό πρόσημο.

Στο πλάνο και η προσιτή κατοικία
Κατά τον Michael Ehret, ένας ακόμα τομέας ενδιαφέροντος της εταιρείας στην Ελλάδα είναι αυτός της δημιουργίας προσιτών κατοικιών με επιφάνεια που δεν θα υπερβαίνει τα 30 τετραγωνικά μέτρα και θα απευθύνονται σε εργαζόμενους ή φοιτητές με την προοπτική της μίσθωσης. Στον επενδυτικό σχεδιασμό της Ehret+Klein, είναι και οι Κυκλάδες με σκοπό την ανάπτυξη οικιστικών συγκροτημάτων στα νησιά του συγκεκριμένου συμπλέγματος, ενώ θυμίζουμε ότι για το project της Χρήστου Λαδά συνεργάστηκε με την Parostec, η οποία έχει πραγματοποιήσει σειρά έργων κατασκευής πολυτελών κατοικιών σε Πάρο και Αντίπαρο τα προηγούμενα χρόνια.

Τον επανασχεδιασμό του ακινήτου της Χρήστου Λαδά ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο, Deca Architecture, με το οποίο η Parostec έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν. Ο συνολικός χώρος ενοικίασης στον όμιλο ΔΕΗ είναι 3.074,11 τ.μ. και αποτελείται από 8 ορόφους γραφείων και χώρους συναντήσεων και από ισόγειο με αμφιθέατρο και καφέ. Το κτίριο πιστοποιήθηκε κατά τη μέθοδο «BREEAM» με αξιολόγηση «Very Good». Για πρώτη φορά στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ο καινοτόμος μηχανισμός του «Καλειδοσκοπίου», ο οποίος αύξησε την αυτονομία του φυσικού φωτός σε έναν τυπικό όροφο γραφείων από το 21% στο 67%.