Στα σκαριά είναι η κατασκευή και λειτουργία νέου μεγάλου κύριου κλασσικού ξενοδοχείου κατηγορίας πέντε αστέρων στην Κρήτη, μετά και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

414 δωμάτια και 1.280 κλίνες
Το νέο ξενοδοχειακό κατάλυμα θα έχει 1.280 κλίνες και 414 δωμάτια, ενώ θα ανεγερθεί εντός γηπέδου συνολικής επιφάνειας 203.222,29 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Κάμπος-Λειβάδια», εκτός των ορίων του οικισμού Άγιος Αντώνιος Καλλεργιανών και εκτός του σχεδίου πόλεως των Δημοτικών Ενοτήτων Κισσάμου και Μυθήμνης του Δήμου Κισσάμου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί, ότι ο χώρος στον οποίο θα κτιστεί το ξενοδοχείο προέκυψε από τη συνένωση 33 αγροτεμαχίων, ενώ χωρίζεται σε δύο τμήματα, την ιδιοκτησία 1 και την ιδιοκτησία 2, από ρέμα που τον διασχίζει. Να αναφερθεί, πως η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων καλύπτει και τυχόν ανακαίνιση και συντήρηση του ξενοδοχείου.
Όσο για τον φορέα του έργου, αυτός είναι η εταιρεία «Ιkos Kissamos Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων».

Πώς θα είναι το ξενοδοχείο
Το νέο ξενοδοχείο πρόκειται να οργανωθεί σε οκτώ τον αριθμό περιοχές. Αυτές είναι η περιοχή δωματίων deluxe 1, η περιοχή δωματίων deluxe 2, η περιοχή δωματίων standard 1, η περιοχή δωματίων standard 2, η περιοχή του παραλιακού μετώπου με κτίρια εστιατορίων και γυμναστηρίου (ειδικά κτίρια 1), η περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων (ειδικά κτίρια 2), η περιοχή του spa και θεάτρου (ειδικά κτίρια 3) και η περιοχή των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων (ειδικά κτίρια 4). Επίσης, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του έργου, προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή από τον φορέα του συγκεκριμένων επιπλέον υποδομών. Ειδικότερα, έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθούν τέσσερεις εξωτερικές, μία θερμαινόμενη εσωτερική, τέσσερεις θερμαινόμενες εξωτερικές και 16 ιδιωτικές πισίνες, συνολικής επιφάνειας περίπου 5.830 τ.μ. και συνολικού όγκου 7.600 κ.μ.

Εκτός από τις εν λόγω πισίνες, θα υλοποιηθούν, ακόμη:
– εσωτερικό οδικό δίκτυο,
– εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης,
– εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης,
– εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης για σύνδεση με την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κισσάμου,
– εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης για σύνδεση με τη δεξαμενή του Δήμου στη θέση «Παρθενώνας» της Δημοτικής Κοινότητας Κισσάμου,
γέφυρες για την επικοινωνία των δύο τμημάτων του γηπέδου του έργου που χωρίζονται από το ρέμα,
– χώροι στάθμευσης και
– κατάλληλα διαμορφωμένος φυτευτικός χώρος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build