Πήραν την απαραίτητη έγκριση οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου της εγκατάστασης και λειτουργίας νέου ελαιοτριβείου στη θέση «Δωδεκαριά» του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Φορέας του έργου είναι η «Βλάχου Χρυσούλα του Γεωργίου-Ιωάννη».  Όπως προβλέπεται, θα κατασκευαστεί ισόγειο κτίριο εμβαδού 330 τ.μ., σε αγροτεμάχιο επιφάνειας 11.316 τ.μ., το οποίο βρίσκεται σε αγροτική περιοχή, παραπλεύρως δημοτικής οδού της ΤΚ Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, σε απόσταση 920 μ. από τον οικισμό του Αγίου Νικολάου και 900 μ. από τη φυσική λίμνη Βουλκαριά. Η κάλυψη είναι 30% (άρα 3.394,80 τ.μ.) και η δόμηση 0,90 (οπότε 10.184,40 τ.μ).

Το νέο ελαιοτριβείο θα λειτουργεί 2-3 μήνες κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου (συνήθως αρχές Νοεμβρίου έως αρχές Ιανουαρίου) και για δέκα ώρες την ημέρα.
Θα διαθέτει σύστημα επεξεργασίας Decanter-τριών φάσεων και θα είναι δυναμικότητας 30 τόνων ελαιοκάρπου την ημέρα (ή 3 τόνων ελαιοκάρπου την ώρα). Θα επεξεργάζεται ελιές της ευρύτερης περιοχής, τις οποίες θα προμηθεύεται από τους παραγωγού και προβλέπεται πως θα παράγει 5.400 κιλά ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας την ημέρα. Η μονάδα θα απασχολεί τεχνικό και εργατοτεχνικό προσωπικό (ενός και δύο ατόμων αντίστοιχα). Όσον αφορά στην εγκατεστημένη ισχύ του μηχανολογικού της εξοπλισμού, θα είναι 108,59 kW.