Βαρύτητα σε έργα που σχετίζονται με την ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων δίνει η Blend Development & Construction, συμφερόντων της οικογένειας Καλλιτσάντση και συγκεκριμένα των Δημήτρη και Πάρι Καλλιτσάντση. Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στην εταιρεία, με τις οποίες επικοινώνησε το Build, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση δύο επιμέρους projects για την κατασκευή ξενοδοχείων το ένα από αυτά στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας και το δεύτερο επί της λεωφόρου Συγγρού, κοντά στο σταθμό του μετρό «Συγγρού-Φιξ». H εταιρεία βάσει στρατηγικής διερευνά ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε μεσαίας κατηγορίας ακίνητα, τόσο από πλευράς μεγέθους όσο και από πλευράς τιμής. Κοινό στοιχείο και για τα δύο ξενοδοχεία είναι ότι θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τους σταθμούς του μετρό σε Ομόνοια και Συγγρού-Φιξ.

Τα δύο ξενοδοχεία
Σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη της οδού Σταδίου, το ξενοδοχείο που θα δημιουργηθεί θα διαθέτει 130 κλειδιά και η συνολική του ανωδομή θα ανέρχεται στα 5.000 τετραγωνικά μέτρα. Στο σημείο αυτό βρίσκονταν κατά το παρελθόν εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες.

Το δεύτερο ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού θα διαθέτει 50 κλειδιά με περίπου 2.300 τετραγωνικά μέτρα ανωδομή.
Η συνολική αξία των δύο ξενοδοχείων μετά την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών και κατά την πώλησή τους, εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Kαι τα δύο θα παραδοθούν και θα είναι έτοιμα προς λειτουργία το 2025. Αυτή την περίοδο η Blend βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που έχει στη διάθεσή της από ενδιαφερόμενους αγοραστές. Και για το προσεχές διάστημα οι επενδύσεις της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων θα επικεντρώνονται επίσης στον τομέα της φιλοξενίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξετάζονται κινήσεις σε παραθαλάσσιες περιοχές εκτός Αττικής καθώς και στη νησιωτική Ελλάδα. Εκτιμάται ότι εντός του 2024 η Blend θα συμφωνήσει για την απόκτηση μίας έως και δύο ακόμα ιδιοκτησιών, τις οποίες θα αξιοποιήσει στη συνέχεια για την κατασκευή καινούργιων ξενοδοχειακών μονάδων.

Για την υλοποίηση των έργων που αναλαμβάνει, η Blend διατηρεί δική της ομάδα συνεργατών, η οποία αναλαμβάνει τη διαχείριση των μελετών. Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή, προχωράει σε ανάθεση των εργασιών σε εργολάβους, επιλέγοντας από την αγορά. Αναφορικά με την δραστηριοποίηση στον οικιστικό τομέα, ήδη η Blend προχώρησε ήδη στην ανάπτυξη και πώληση πολυτελούς κατοικίας στη Βούλα υψηλού επιπέδου σχεδιασμού και κατασκευής. Ωστόσο, από πλευράς της εταιρείας επισημαίνεται ότι οι τιμές στα νότια προάστια είναι αφενός ιδιαίτερα υψηλές, αφετέρου είναι δυσεύρετα τα ακίνητα εκεί λόγω της έντονης ζήτησης που υφίσταται στην περιοχή. Από την άλλη, στα βόρεια προάστια επισημαίνουν ότι η ζήτηση δεν εμφανίζει ιδιαίτερα ανοδική τάση, με το ίδιο πρόσωπο να επισημαίνει ότι όποιες κινήσεις πραγματοποιούνται, βασίζονται σε ενδελεχή έρευνα της αγοράς και κατόπιν στην εύρεση ενός πραγματικά ενδιαφέροντος ακινήτου που πληροί τη σχέση καλής τοποθεσίας και τιμής.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build