Σε επενδύσεις συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ στους τομείς των logistics και των γραφείων θα προχωρήσει εντός της επόμενης τριετίας η Dromeus Capital. Όπως αναφέρει, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο Βασίλης Τσιλιμπής, Partner της Dromeus Capital Management, στον τομέα των logistics οι νέες επενδύσεις (εξαιρουμένων των ήδη υλοποιούμενων) θα ανέλθουν στα 200 εκατ. ευρώ εντός των επόμενων δυόμισι ετών. Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της κοινοπραξίας που έχει συστήσει η Dromeus Capital με την ελβετική Quilvest Capital Partners με αντικείμενο της επενδύσεις σε logistics, ήδη κατασκευάζει μία σύγχρονη αποθήκη.

Η νέα αυτή εγκατάσταση βρίσκεται στην Ελευσίνα και η επιφάνειά της ανέρχεται στα 42.000 τ.μ. Θα πιστοποιηθεί κατά LEED Gold και θα είναι έτοιμη προς λειτουργία το φετινό καλοκαίρι με μισθώτρια γνωστή εταιρεία 3PL. «Έχει ύψος 14 μ. και είναι μία από τις ελάχιστες με το συγκεκριμένο ύψος, δεδομένου ότι μέχρι πρότινος το ανώτατο όριο από τη νομοθεσία ήταν 11,7 μ. Το συνολικό ύψος επένδυσης σε αυτή την περίπτωση ανέρχεται στα 32 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αξίας απόκτησης του οικοπέδου. Το project management πραγματοποιείται από εμάς όπου έχουμε προχωρήσει σε απευθείας συμφωνίες με εργολάβους για την κατασκευή, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού είναι αυτό της προκατασκευής, την οποία ανέλαβε η εταιρεία Αρμός».

Στο πλάνο η κατασκευή μίας ακόμα αποθήκης στον Ασπρόπυργο
Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η κατασκευή και μίας ακόμα σύγχρονης αποθήκης. Η έναρξη των εργασιών είναι προγραμματισμένη για το επόμενο εξάμηνο, ενώ και αυτή θα πιστοποιηθεί κατά LEED Gold. Σύμφωνα με τον κύριο Τσιλιμπή, η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα βρίσκεται στον Ασπρόπυργο και η συνολική της επιφάνεια θα ανέρχεται στα 50.000 τ.μ. Η επένδυση σε αυτή την περίπτωση θα κινηθεί συνολικά στα επίπεδα των 45 εκατ. ευρώ. «Αναζητούμε διαρκώς νέες επενδύσεις, καθότι θεωρούμε ιδιαίτερα ελκυστικό τον χώρο των logistics, δημιουργώντας σύγχρονες αποθήκες που θα καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς. Στόχος μας είναι στα επόμενα δυόμισι χρόνια να έχουμε επενδύσει ποσό που θα υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ, το οποίο θα έρθει να προστεθεί στις ήδη υλοποιούμενες επενδύσεις στον τομέα αυτόν», επισημαίνει ο Partner της Dromeus Capital Management.

Επιπλέον επενδύσεις 150 εκατ. σε γραφεία Grade A με πιστοποίηση LEED Σε ό,τι αφορά στον τομέα των γραφείων η Dromeus Capital έχει πραγματοποιήσει σειρά τοποθετήσεων μέσω του προηγούμενου fund που έχει συστήσει από το 2018. «Η αξία χαρτοφυλακίου που έχουμε δημιουργήσει σε Grade A χώρους γραφείων, ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ. Οι τοποθετήσεις μας εντοπίζονται αποκλειστικά στην Αττική. Στον σχεδιασμό μας για τον τομέα των γραφείων είναι να επενδύσουμε επιπλέον 150 εκατ. ευρώ εντός της προσεχούς τριετίας. Το ενδιαφέρον μας θα παραμείνει επικεντρωμένο στην Αττική και στις επόμενες κινήσεις που θα πραγματοποιήσουμε».

Σε διαδικασία υλοποίησης βρίσκεται ένα κτίριο γραφείων 3.500 τ.μ. στην Καλλιθέα, σε κοντινή απόσταση από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. «Ετοιμάζουμε στην προκειμένη περίπτωση Grade A γραφεία, που θα πιστοποιηθούν με τη σειρά τους κατά το πρότυπο LEED στη βαθμίδα Gold με τη συνολική δαπάνη για το έργο αυτό (συμπεριλαμβανομένης της αξίας για την απόκτηση του κτιρίου) να ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ. Το νέο κτίριο θα είναι έτοιμο προς λειτουργία σε διάστημα εννέα μηνών».

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο η κατασκευή και ενός ακόμη κτιρίου γραφείων στην οδό Σωρού στο Μαρούσι, με τη συνολική επιφάνεια κατά την παράδοσή του να είναι 3.000 τ.μ., πιστοποιημένο κατά LEED Gold, επενδύοντας συνολικά περί τα 10 εκατ. ευρώ. To σημαντικότερο έργο σε εξέλιξη από πλευράς της Dromeus Capital αφορά στην ανάπλαση του πρώην εκθεσιακού κέντρου ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση, σε ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ. Η αποπεράτωσή του είναι προγραμματισμένη σε διάστημα 12 μηνών από σήμερα. Το συνολικό ύψος επένδυσης σε αυτή την περίπτωση θα αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ.