Με ένα νέο γραφείο στην Θεσσαλονίκη, η τούρκικη εταιρεία Özdisan άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της στην ευρωπαϊκή αγορά από τις 15 Ιουλίου 2022. «Πρόκειται για το πρώτο γραφείο της εταιρείας το οποίο ανοίγει εκτός Τουρκίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μαρμαράς, Area Sales Manager της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα, στο Build. Αναφορικά, η Özdisan είναι μία εταιρεία η οποία έχει ως έδρα το πρώτο της υποκατάστημα στην Κωνσταντινούπολη από το 1995, με δραστηριοποίηση στο χώρο των ηλεκτρονικών και ανταλλακτικών υλικών από το 1980. «Ασχολείται με τη διάθεση και προμήθεια ηλεκτρονικού – ανταλλακτικού υλικού και την εξυπηρέτηση πελατών για συναρμολογήσεις ηλεκτρονικών μερών» δηλώνει ο κ. Μαρμαράς για την τούρκικη εταιρεία. Τα υπόλοιπα υποκαταστήματα της εταιρείας βρίσκονται στις Άγκυρα, Σμύρνη, Γκαζιαντέπ και Τυρολόη.

Eυρωπαϊκός προσανατολισμός μέσω της δημιουργίας νέου γραφείου «Έχουμε αρκετές αντιπροσωπείες στο portofolio και πλέον, η Özdisan αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και στην ελληνική αγορά, ανοίγοντας επίσημο γραφείο για να υπάρχει βέλτιστη εξυπηρέτηση, πάντα ακολουθώντας τους νόμους της συγκεκριμένης χώρας που γίνεται η εκκίνηση. Δεν έχει γραφεία σε κάποια άλλη χώρα, αλλά εξυπηρετεί μέσω εξαγωγών παγκοσμίως» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Μαρμαράς για το νέο βήμα της τούρκικης εταιρείας. Η Özdisan είναι επίσημα αντιπρόσωπος σε πάνω από 200 κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο των ημιαγωγών, των ηλεκτρομηχανικών υλικών, κ.ά. σύμφωνα με τον ίδιο. Με στόχο την ταχύτερη και πιο στοχευμένη εξυπηρέτηση, η Özdisan ανοίγωντας το νέο της γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ξεκινάει από την ίδια γραμμή εκκίνησης με τον ανταγωνισμό της υπόλοιπης εγχώριας και ευρωπαϊκής αγοράς.

«Η εταιρεία αποκτά τώρα πια έναν ευρωπαϊκό προσανατολισμό επισήμως. Χάρη σε αυτήν την κίνηση, η τούρκικη εταιρεία θα μπορεί να επωφεληθεί από τα δικαιώματα που παρέχονται στην ευρωπαϊκή αγορά, ώστε να εξυπηρετούμε του πελάτες μας πιο έγκαιρα, αλλά και πολύ καλύτερα» συμπληρώνει ο κ. Μαρμαράς. Σχετικά με την σύσταση της νέας ομάδας στο ελληνικό παράρτημα της Özdisan, ο ίδιος αναφέρει ότι: «Αφού αναπτύξουμε τον προσανατολισμό μας, καθώς υπάρχουν αρκετοί πελάτες στην Ευρώπη, θέλουμε να κάνουμε την εταιρεία στην χώρα μας μεγαλύτερη, με περισσότερη στελέχωση και αύξηση προσωπικού».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build