Με το μοντέλο του one stop supplier, ενός προμηθευτή δηλαδή που είναι σε θέση να παρέχει το σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού είτε για ξενοδοχεία, είτε για έξυπνα κτίρια, συστήθηκε σε όσους επισκέφθηκαν τη φετινή έκθεση Xenia, η ABB. Όπως λέει στο Build ο Γιώργος Τσιτσές, Marketing Manager προϊόντων χαμηλής και μέσης τάσης, ABB Ελλάδας-Κύπρου τα προϊόντα της εκτείνονται από το μηχανοστάσιο έως τα συστήματα κλιματισμού, τους μετασχηματιστές και τους έξυπνους πίνακες διανομής χαμηλής και μέσης τάσης αλλά και τα συστήματα κτιριακού αυτοματισμού.
O ίδιος αναφέρει ότι στα διαθέσιμα προϊόντα της εταιρείας είναι και οι έξυπνοι διακόπτες φωτισμού και αισθητήρες αυτοματισμού, που αποτελούν μία από τις κυρίαρχες τάσεις στον κατασκευαστικό τομέα. «Επί της ουσίας οι έξυπνοι διακόπτες και οι αισθητήρες αυτοματισμού αποτελούν μία τάση που πλέον κατευθύνεται εκτός από τα επαγγελματικά ακίνητα και στις κατοικίες λόγω της εξοικονόμησης που προσφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο ένα κτίριο μπορεί να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει ακόμα και το 30%».

Νέα συστήματα ελέγχου εισόδου στην έκθεση Xenia 2022
Μεταξύ των προϊόντων που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στην έκθεση είναι τα συστήματα ελέγχου εισόδου με μπουτονιέρες σε πολλούς διαφορετικούς σχεδιασμούς. «Πρόκειται για προϊόντα που διευκολύνουν τη διαχείριση της εισόδου ενός επισκέπτη στο κτίριο, παρέχοντας την δυνατότητα ελέγχου και μέσω του κινητού από την εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η ΑΒΒ.
Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας γονέας μπορεί να ανοίξει την εξώπορτα του σπιτιού στο παιδί του, εάν αυτό έχει ξεχάσει τα κλειδιά κατά την επιστροφή από το σχολείο. Ταυτόχρονα όμως ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενα διάρρηξης, μην επιτρέποντας την πρόσβαση σε ανεπιθύμητους επισκέπτες», εξηγεί ο κύριος Τσιτσές. Ανάλογες λύσεις ενδείκνυνται και για οργανωμένα συγκροτήματα κατοικιών, με τον επικεφαλής marketing της ΑΒΒ να φέρνει το παράδειγμα των πολυτελών κατοικιών που θα δημιουργηθούν στο έργο του Ελληνικού, όπου θα μπορεί να υφίσταται διασύνδεσή τους με την δυνατότητα επικοινωνίας μέσα από μία κεντρική υποδοχή.

ΑΒΒ Ελλάδος: Μία ισχυρή επιχειρηματική οντότητα
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις που παρουσιάζει η ABB Ελλάδος, αποτελεί μία ισχυρή οικονομική οντότητα. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε στο ποσό των 100,8 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 έναντι 106,33 εκατ. ευρώ του 2020. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους το 2021 ανήλθαν στα 4,63 εκατομμύρια ευρώ από 5,7 εκατομμύρια ευρώ με την κερδοφορία να περιορίζεται λόγω αύξησης του μεταφορικού κόστους, όπως γνωστοποιεί σχετικά η ABB Α.Ε. μέσα από τις δημοσιευμένες οικονομικές της καταστάσεις για το 2021.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build