Το 2021 ήταν χρονιά ορόσημο για την Alumil. Τα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών του Ομίλου (εκτιμάται σε 315 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 74 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2020 -ήτοι 30%), κατέδειξαν την ικανότητα της Alumil να ανταπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο, πίστη και πολλή δουλειά.

Ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής, την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των επώνυμων προϊόντων της για αρχιτεκτονικές χρήσεις, καθώς και την σημαντική αύξηση του πελατολογίου της στο εξωτερικό και το άνοιγμα νέων αγορών, η Alumil αποφάσισε την επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας στη Ξάνθη, η οποία σταμάτησε την παραγωγική της δράση το 2013.

Πρόκειται για μια σημαντική αναπτυξιακή απόφαση η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα, δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη της Θράκης.

Η μονάδα της Ξάνθης, η οποία κατά την λειτουργία της παρήγαγε 14.000 τόνους προφίλ αλουμινίου ετησίως, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Απρίλιο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες εκσυγχρονισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη.