Τα επόμενά της βήματα στην ξενοδοχειακή αγορά ετοιμάζει αυτή την περίοδο η Domes Resorts & Reserves, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Build. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία επανεξετάζει την δραστηριοποίησή της στην Αλθέα της Αγίας Μαρίνας στην περιοχή του Σαρωνικού. Πρόκειται για μία έκταση, για την οποία η Domes είχε επιδείξει και κατά το παρελθόν ζωηρό ενδιαφέρον για την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας, ωστόσο το ενδιαφέρον αυτό δεν μετουσιώθηκε σε κάτι ουσιαστικότερο.

Εμπόδιο την προηγούμενη φορά αποτέλεσε η συνένωση του τμήματος της έκτασης που βρίσκεται στην πλευρά της παραλίας και του τμήματος που βρίσκεται πάνω από την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών Σουνίου. Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία ανήκε στην Grivalia και πλέον μετά την απορρόφησή της από τη Eurobank, έχει περάσει στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της τράπεζας. Επιδίωξη της Domes είναι η ανεύρεση συνεπενδυτή με στόχο την απόκτηση του ακινήτου – πιθανότατα με ξένο fund – και να προχωρήσει στη συνέχεια στην λειτουργία της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Σημειώνεται ότι ήδη η Domes συνεργάζεται με την επενδυτική πλατφόρμα της Blackstone στον επενδυτικό τομέα, την HIP.

Στις 9 Απριλίου το άνοιγμα του πρώτου Domes Resort εκτός Ελλάδος
H Domes στο πλαίσιο συνεργασίας με την HIP έχει αναλάβει και την διαχείριση του The Lake Spa Resort στην Πορτογαλία που ανήκει στον επενδυτικό βραχίονα της Blackstone. Το εμβληματικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων, 192 δωματίων, με άμεση πρόσβαση στην παραλία στον κόλπο της Vilamoura, ανακαινίστηκε προκειμένου να μετατραπεί σε ένα διεθνούς κύρους και εκτοπίσματος ξενοδοχείο, υπό το brand Domes Resort. Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί οι συνεργασίες των δύο πλευρών – Domes και HIP – στο Domes of Corfu, Autograph Collection αλλά και στο πρώην Zantes Beach Resort (σημερινό Domes Aulus Zante). Σε ό,τι αφορά τη Πορτογαλία η επένδυση ήταν συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ και αφορούσε στην πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, ενώ στο πλάνο είναι η επαναλειτουργία του στις 9 Απριλίου. To συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελεί μάλιστα και το πρώτο ξενοδοχείο Domes Resort εκτός Ελλάδος.

To νέο all inclusive brand Domes Aulus
Σε ό,τι αφορά το Domes of Corfu βρίσκονται στην τελική ευθεία οι εργασίες ανακαίνισης, αλλά και στο Zante Beach της Ζακύνθου που θα λειτουργεί ως Domes Aulus Zante. Επίσης το ξενοδοχείο της Ελούντας, Elounda Blu, θα λειτουργεί ως Domes Aulus Elounda, η ιδιοκτησία του οποίου πωλήθηκε στην HIP, ενώ η Domes διατήρησε την διαχείριση. Η διαφορά του συγκεκριμένου νέου brand, είναι ότι θα αποτελεί ένα μοντέλο πεντάστερου ξενοδοχείου με τον χαρακτήρα του all inclusive – με οικονομικότερες χρεώσεις ανά διαμονή -, έναντι των υπολοίπων μονάδων που λειτουργεί μέχρι στιγμής η Domes, τα οποία έχουν περισσότερο premium χαρακτήρα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build