Ένα ακόμα βήμα στην εξέλιξη του έργου που δημιουργεί τρόπον τινά το αντίπαλον δέος του Costa Navarino, σηματοδοτεί η πρόσφατη έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφορικά με την επιχορήγηση μέρους της συνολικής επένδυσης ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ με ποσό περί τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Η επενδυτική κίνηση αφορά στην κατασκευή επαγγελματικού γηπέδου γκολφ 18 οπών σε συνολική έκταση 869 στρεμμάτων στην κοιλάδα της Ερμιονίδας. Η επένδυση που είναι γνωστή με την ονομασία Kilada Country Club, Golf and Residences και υλοποιείται από τη συνδεδεμένη εταιρεία με την Dolphin Capital Investors Ltd, Mindcompass Overseas, του Μίλτου Καμπουρίδη, αναμένεται να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής εντός του 2023.

H εγκατάσταση του γηπέδου γκολφ έχει σχεδιαστεί από την διεθνούς βεληνεκούς εταιρεία στον σχεδιασμό ανάλογων υποδομών, Jack Nicklaus, η οποία έχει καταστήσει το γκολφ μέρος του ευρύτερου τοπίου της περιοχής, ενσωματώνοντάς το πλήρως σε αυτό. Μάλιστα αποτελεί και το μοναδικό μέχρι στιγμής γκολφ με την υπογραφή του βετεράνου παίκτη του γκολφ στην ανατολική Μεσόγειο. Η κατασκευή του γκολφ στην έκταση του Kilada Country Club εξελίσσεται κανονικά αυτή την περίοδο, παρά τις αρχικές καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων που εντοπίστηκαν στο σημείο. Το πλάνο που αφορά στην ολοκλήρωση της επένδυσης για την κατασκευή του γηπέδου γκολφ, ορίζει ότι αυτό θα συμβεί προς το τέλος του 2023, γεγονός που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για ενδιαφερόμενους αγοραστές κατοικιών εντός της έκτασης.

Ολοκληρωμένο τουριστικό έργο σε συνολική έκταση 2.079 στρεμμάτων
Ο σχεδιασμός της επένδυσης προβλέπει την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου παραθεριστικού και τουριστικού χωριού με εξοχικές κατοικίες προς πώληση, ξενοδοχείο πέντε αστέρων με δυναμικότητα 300 κλινών και σπα, αθλητικό κέντρο και γκολφ, συνοδευτικά έργα υποδομής σε συνολική έκταση που ανέρχεται στα 2.079 στρέμματα. Σημειώνεται ότι το σύνολο της συγκεκριμένης εγκατάστασης έχει ενταχθεί στο πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή. Σημειώνεται ότι ο επενδυτικός προϋπολογισμός για την πρώτη φάση κατασκευής του έργου στην Αργολίδα ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Nα σημειωθεί ότι η Dolphin Capital έχει συμφωνήσει με τη Grivalia για την απόκτηση 24 οικοπέδων στην ευρύτερη έκταση της επένδυσης, έναντι ποσού 10 εκατομμυρίων ευρώ. Με βάση τη συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές προβλέπεται να αναπτυχθούν κατοικίες στα συγκεκριμένα οικόπεδα, τις οποίες θα αξιοποιήσει τουριστικά η Grivalia. Για το 2023 μετατίθεται η πώληση ενός από τα δύο εμβληματικά project σε επενδυτές Στον ευρύτερο προγραμματισμό είναι η πώληση τόσο του επίσης εμβληματικού τουριστικού συγκροτήματος One & Only Kea Island στη Τζια, όσο και του Kilada, ωστόσο το ενδεχόμενο πώλησης ενός από τα δύο μετατίθεται για το 2023 με τη Dolphin Capital να έχει ποντάρει στη δημιουργία μεγαλύτερης υπεραξίας για τους μετόχους της, ευελπιστώντας ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση θα τονώσει το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών κάποιων εκ των ακινήτων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build