Σημαντική επένδυση, ύψους 15 εκατ. ευρώ, στην επαγγελματική κατοικία έχει ξεκινήσει η DKG Development, διαβλέποντας την ανάγκη μίσθωσης χώρων επαγγελματικών κατοικιών (serviced apartments). Η DKG Development έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει την αγορά, αξιοποίηση, την ανακατασκευή και την ανακαίνιση ακινήτων και το project των serviced apartments, που έχει ήδη ξεκινήσει από το 2015, είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας. Η DKG Development αγοράζει κενά οικόπεδα ή ήδη χτισμένους χώρους. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, ξεκινά την ανακατασκευή ή την κατασκευή από την αρχή, αν χρειαστεί.

Στόχος είναι η δημιουργία μικρών, πλήρως επιπλωμένων διαμερισμάτων, μεταξύ 25 και 50 τ.μ. το καθένα, με ξεχωριστό μπάνιο και κεντρική μονάδα θέρμανσης, με μικρή αυλή ή μπαλκόνι, ανάλογα με τον όροφο. Η εταιρεία έχει ήδη ρίξει στην αγορά 190 τέτοιες έτοιμες μονάδες, τις οποίες διαχειρίζεται η θυγατρική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Lavish Property Management. Τα παρακάτω ακίνητα, ιδιοκτησίας της DKG Development, είναι πλήρως λειτουργικά και ανοικτά προς το κοινό: The Green, Alure Business Condos, Delta Condos, Blue Horizon, TZ-38 και PSA Apartments, σε ένα project στο γεωγραφικό τόξο μεταξύ αθηναϊκού κέντρου, Καλλιθέας – Νέου Φαλήρου και Πειραιά.

Οι ενδιαφερόμενοι της μεσοπρόθεσμης ενοικίασης επαγγελματικών κατοικιών
Η στόχευση είναι απλή: Ο μέσος επιχειρηματίας ή επαγγελματίας, που ενδιαφέρεται να έρθει για εμπορικές συμφωνίες και συναντήσεις στην Ελλάδα από άλλη χώρα ή για επαγγελματικές συνεργασίες από μία πόλη της χώρας σε άλλη, αποθαρρύνεται από την αυξημένη τιμή του κόστους διαμονής. Η μόνη -και σχετικά ακριβή- λύση είναι η ενοικίαση δωματίου ξενοδοχείου ή Airbnb. Οι χώροι επαγγελματικής κατοικίας της DKG Development του προσφέρονται στο ένα τέταρτο της τιμής, συμπεριλαμβάνοντας έξοδα διαμονής, θέρμανσης, ύδρευσης και internet. Η συγκεκριμένη λύση αποτελεί μια πιο ανθρώπινη και βιώσιμη λύση, φιλική στην καθημερινότητα, πέρα από το δέλεαρ της χαμηλότερης τιμής. Τα serviced apartments αποτελούν τη νέα τάση στο ελληνικό real estate. Η DKG Development δεν είναι η μόνη εταιρεία που ασχολείται με αυτά, αλλά είναι η μόνη που δραστηριοποιείται σε τέτοιας έκτασης επενδύσεις. Η ελάχιστη περίοδος ενοικίασης για τα serviced apartments της DKG Development είναι 15 ημέρες και η μέγιστη ένα έτος. Ζωηρό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από ξένα funds, για επενδύσεις αγοράς συγκροτημάτων serviced apartments από την DKG Development.

Ως ενδιαφερόμενοι μίσθωσης τέτοιων επαγγελματικών κατοικιών εμφανίζονται εταιρείες που στέλνουν εκπροσώπους τους στην Ελλάδα για επενδυτικές ή άλλες εργασιακές δραστηριότητες και αναλήψεις έργων, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, που μετακινούνται από πόλη σε πόλη και αναζητούν κι εκείνοι οικονομικές λύσεις διαμονής.
«Το ξενοδοχείο είναι για τον τουρίστα, όχι για τον επαγγελματία. Αν έχει κόστος διαμονής 1.500 ευρώ τον μήνα ο επαγγελματίας, δεν θα έρθει να αναλάβει το έργο. Αν δεν επιλέξει ξενοδοχείο για την προσωρινή διαμονή του, θα πρέπει να βρει έναν χώρο, να τον μισθώσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, να βρει έπιπλα και υπηρεσίες για να εξοπλίσει το σπίτι… Όλες αυτές οι υποχρεώσεις οδηγούν το εγχείρημά του σε αδιέξοδο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της DKG Development, Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος.

Πάνω από 1.000 μονάδες επαγγελματικών κατοικιών ως το τέλος του 2024
Οι μεγάλες προοπτικές του κλάδου των serviced apartments, που τώρα ξεκινά να ανθίζει στην Ελλάδα, με την DKG Development ως έναν από τους πρωτοπόρους, έχουν ανεβάσει τους στόχους της: Η εταιρεία στοχεύει να έχει αποκτήσει ή κατασκευάσει και παράλληλα, να διαχειρίζεται, μέσω της θυγατρικής Lavish Property Management, περισσότερες από 1.000 μονάδες πλήρως εξοπλισμένων ατομικών επαγγελματικών κατοικιών, μέχρι το τέλος του 2024, εντός του προϋπολογισμού των 15 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν ήδη επενδυθεί τα 5 εκατ. ευρώ. Στη συνολική διαχείριση των επαγγελματικών κατοικιών, περιλαμβάνονται και υπηρεσίες δήλωσης φορολογικής έδρας και εικονικών γραφείων, σε ποσοστό 8% έως 10%.

 


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build