Σε προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού προχώρησε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, για το έργο της ολοκλήρωσης του 1ου ολοήμερου 12θέσιου δημοτικού σχολείου στη Δημοτική Κοινότητα Εξοχής. Η σύμβαση για το έργο υπογράφτηκε το 2019 και οι εργασίες ξεκίνησαν αλλά σταμάτησαν όταν άρχιζε η θεμελίωση των κτιρίων, καθώς ο ανάδοχός του (σ.σ. η Valcon ΑΤΕ) κρίθηκε έκπτωτος.

Η κατασκευή του σχολείου θα γίνει με συνδυασμό προκάτ τμημάτων και συμβατικών μεθόδων σκυροδέτησης, ενώ θα ολοκληρωθεί με διαμόρφωση αύλειου χώρου και περίφραξης.
Το διδακτήριο θα περιλαμβάνει υπόγειο (συμβατική κατασκευή), ισόγειο (προκατασκευή), όροφο (προκατασκευή) και στέγη (που θα επικαλύπτεται από κεραμίδια ολλανδικού τύπου). Σε αυτό θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και παρασκήνια, αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διδασκόντων, γραμματεία, γραφείο διευθυντή, ιατρείο, γραφείο συλλόγου γονέων, εργαστήριο πληροφορικής, γραφείο μαθητικών κοινοτήτων, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη και εργαστήριο ξένων γλωσσών. Ο αύλειος χώρος θα διαμορφωθεί σε επίπεδα, λόγω της μεγάλης κλίσης του οικοπέδου, ενώ θα περιλαμβάνει χώρους φύτευσης και γήπεδο μπάσκετ. Το κόστος του έργου είναι 5.470.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 και ώρα 14:00 τελειώνει η διορία για κατάθεση των προσφορών.