Πριν από το τέλος του 2022 θα είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό προς το Ίλιον, όπως εκτίμησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με δηλώσεις του στη σύσκεψη που είχε χθες Τετάρτη 30 Μαρτίου με δημάρχους της δυτικής Αττικής στο μέγαρο Μαξίμου. «Έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, ίσως η πιο μεγάλη σε έκταση αφορά την επέκταση της γραμμής 2 προς το Ίλιον», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. Θυμίζουμε ότι έχει συμφωνηθεί η γραμμή 2 να μετακινηθεί δυτικότερα σε έναν άξονα προς Ίλιον και Καματερό, με τρεις νέους σταθμούς, την Παλατιανή, το Ίλιον και τον Άγιο Νικόλαο, οι οποίοι συνολικά θα μπορούν να εξυπηρετούν πάνω από 50.000 νέους επιβάτες την ημέρα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 350 εκατ. ευρώ.

Χώροι πρασίνου και αναψυχής στη δυτική Αττική
«Όλοι οι δήμοι έχουν συζητήσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις χώρων, οι μπορούν να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου και αναψυχής. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα πρέπει κάθε Δήμος της Δυτικής Αθήνας να έχει ταυτιστεί με ένα έργο ανάπλασης ή δημιουργίας πρασίνου. Βλέπω μια σειρά από εντάξεις σημαντικών έργων στο “Πρόγραμμα Τρίτσης” και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και άλλα έργα τα οποία είναι έτοιμα προς ένταξη. Μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες τις οποίες κατά καιρούς έχουμε συζητήσει και εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια, από το Ρέμα της Εσχατιάς μέχρι την υπογειοποίηση των καλωδίων της υπερυψηλής τάσης, έχουν βρει τον δρόμο τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Βλάχος, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός και τέλος, ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι δήμαρχοι, στη διάρκεια των τοποθετήσεών τους, έθεσαν τα αιτήματά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ συνεπικουρικά τέθηκε ως ζήτημα η περιβαλλοντική υποστήριξη με συντονισμένες δεντροφυτεύσεις και άλλες ενέργειες στο Ποικίλο Όρος στο Χαϊδάρι και κατ’ επέκταση, οι ποδηλατόδρομοι που δρομολογούνται στον δήμο Χαϊδαρίου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build