Συνολική έκταση 325.000 τ.μ. πράσινων εγκαταστάσεων έχει δημιουργήσει έως και αυτή τη στιγμή η Dimand, ενώ βρίσκονται υπό διαδικασία πιστοποίησης επιπλέον 150.000 τ.μ. Ταυτόχρονα η εταιρεία διατηρεί ποσοστό 44% στον τομέα των πιστοποιήσεων πράσινων κτιρίων μέσα από τα project που έχει αναπτύξει ή αναπτύσσει, όπως ανέφερε σχετικά ο Άγγελος Έντμοντς, Sustainability Manager της Dimand στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης για το υπό κατασκευή πράσινο κτίριο του Πύργου Πειραιά, που διοργάνωσε το περιοδικό Κτίριο.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων συμμετείχε στο πρώτο έργο διαχείρισης γραφείων κατά LEED Platinum, αυτό της ναυτιλιακής Agemar. Επίσης, στις πρώην εγκαταστάσεις της Παπαστράτος ανέπτυξε το πρώτο πράσινο πάρκινγκ. Σύντομα παραδίδει το πρώτο πράσινο Moxy Hotel του ομίλου Marriott στην Ομόνοια – προβλέπεται να λειτουργήσει στο τέλος Μαρτίου – και προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης έργου στην πρώτη βιώσιμη έκταση στην Ελλάδα στα Αστέρια Γλυφάδας.

Σημειώνεται ότι η συνολική επιφάνεια του εμβληματικού Πύργου Πειραιά ανέρχεται στα 34.000 τ.μ., διαθέτει 22 ορόφους και το ύψος του είναι 82 μέτρα.
Η παραχώρηση χρήσης του ακινήτου είναι για 99 χρόνια με επενδυτές τις DIMAND, EBRD και Prodea. Σημειώνεται ότι την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η Τέρνα, ενώ τον σχεδιασμό του ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Pila Studio.

Σκοπός είναι η κατασκευή ενός πράσινου κτιρίου στην καρδιά του Πειραιά. Η χρήση του πύργου θα ανάλογη με αυτή που είχε κατά την αρχική χρήση. Στο πρώτο υπόγειο θα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης αλλά και ράμπα για να μπορούν οι εργαζόμενοι να εισέρχονται από τον συγκοινωνιακό κόμβο ηλεκτρικού και μετρό. Στο ισόγειο χωροθετούνται τα καταστήματα, η είσοδος του Πύργου, η είσοδος προς τον τρίτο όροφο και ο χώρος τροφοδοσίας. Στον ημιώροφο θα βρίσκονται οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, οι χώροι αποθήκευσης αλλά και χώροι διοικητικών υπηρεσιών του κτιρίου.

Καταστήματα συνολικής επιφάνειας 6.600 τ.μ.
Στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο προβλέπεται η εγκατάσταση καταστημάτων με συνολική επιφάνεια 6.600 τ.μ. Τα καταστήματα θα διαμορφωθούν από τους ενοικιαστές. Στον τρίτο όροφο θα λειτουργήσει κατάστημα εστίασης με υπαίθριο και στεγασμένο χώρο, ενώ θα υπάρχει χώρος πρασίνου, ο οποίος σε συνδυασμό με τους χώρους πρασίνου του ισογείου θα έχουν συνολική επιφάνεια 1.000 τ.μ.

Η άρδευση θα γίνεται με νερό από συλλογή ομβρίων που θα βρίσκονται σε υπόγειες δεξαμενές στο κτίριο. Από τον 4ο έως και τον 22ο όροφο θα υφίστανται γραφεία και θα δίνεται η δυνατότητα ενοικίασης μισού ορόφου. Ο κάθε όροφος έχει επιφάνεια 1.035 τ.μ. Προβλέπεται επίσης να δημιουργηθεί πεζογέφυρα στο πλαίσιο των ευρύτερων έργων ανάπλασης της περιοχής από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στην πλατεία Καραϊσκάκη με σύνδεση στην οδό Δημοσθένους και στο σιντριβάνι.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build