Δύο ακόμα κατασκευές πρόκειται να δημιουργήσει και να διαθέσει στην αγορά η Dimand στον τομέα των serviced apartments. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων έχει ολοκληρώσει ήδη μία και την έχει πουλήσει στην Premia Properties ΑΕΕΑΠ. Να σημειωθεί ότι το ένα από τα δύο νέα ακίνητα serviced apartments που πρόκειται να δημιουργηθεί βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι το ακίνητο που διατέθηκε στην Premia, όσο και τα άλλα δύο ακίνητα που πρόκειται να ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά.

Μάλιστα όπως και για το πρώτο, έτσι και για τα δύο επόμενα ακίνητα που θα λειτουργούν με τη μορφή των serviced apartments, η Premia διατηρεί ισχυρό ενδιαφέρον για την απόκτησή τους, καθότι αφενός αποτελεί πλέον στρατηγικό συνεργάτη της Dimand, αφετέρου όπως πληροφορούμαστε υφίσταται έντονο ενδιαφέρον από πλευρά της για την ευρύτερη περιοχή. Να σημειωθεί ότι τα serviced apartments λειτουργούν ουσιαστικά ως πρώτος χώρος υποδοχής προσωπικού από χώρες του εξωτερικού στην Ελλάδα, όπου φιλοξενούνται σε αυτά για ένα εύλογο χρονικό διάστημα έως ότου να δημιουργήσουν οι ίδιοι την κατάλληλη υποδομή για παραμονή στη χώρα μας. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το πρώτο ακίνητο που έχει αποκτήσει η Premia, το οποίο μισθώνεται στο σύνολό του στην Teleperformance.

Τα ακίνητα σε Παπαστράτου και Θερμοπυλών
Σε ό,τι αφορά τα δύο ακίνητα που θα αποκτήσουν οικιστικό χαρακτήρα προσεχώς, το πρώτο εξ αυτών βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαστράτου και Αιτωλικού και το δεύτερο στην οδό Θερμοπυλών. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν στο ένα περίπου 100 διαμερίσματα και στο δεύτερο περίπου 50. Για εκείνο της οδού Παπαστράτου έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των απαιτούμενων αδειών και ήδη τρέχει η κατασκευή του και για το δεύτερο επίκειται η έκδοση των σχετικών αδειών, ενώ υπάρχει υφιστάμενο κτίριο, που θα μετατραπεί στο σχεδιαζόμενο κτίριο κατοικιών.

Το Hub 204 και οι πιθανές εναλλακτικές αξιοποίησης
Επιπλέον στις αναπτύξεις που εξετάζει να υλοποιήσει προσεχώς στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά η Dimand, είναι και το ακίνητο με την ονομασία Hub 204, που επίσης βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Να θυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο υπήρχε ισχυρή υποψηφιότητα από πλευράς της Dimand, προκειμένου να δημιουργηθούν και στη συνέχεια να φιλοξενηθούν εκεί τα δικαστήρια του Πειραιά.

Ωστόσο ο σχετικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά στην υλοποίηση του έργου των δικαστηρίων χρονίζει, αναδύθηκε στο προσκήνιο ένα νέο πεδίο αξιοποίησης του ακινήτου αυτού από πλευράς της Dimand, καθώς η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων εξετάζει και εναλλακτικές οδούς σε αυτή την περίπτωση, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία ενός αυτόνομου ακινήτου γραφείων. Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένεται η επανάληψη του διαγωνισμού για τα δικαστήρια του Πειραιά, γεγονός που θα μπορούσε να αφήνει ανοιχτό το παράθυρο αλλαγής κατεύθυνσης και σχεδιασμού για τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία. Σε κάθε περίπτωση πάντως όλα τα ενδεχόμενα αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build