Το Αρχιτεκτονικό γραφείο Πολυάννα Παρασκευά και συνεργάτες απέσπασε GOLD βραβείο στα INTERIORS AWARDS 2024 και διεθνή διάκριση WINNER στο διαγωνισμό BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARDS 2024 για το νέο έργο Kids Club στο Four Seasons Resort στην Κόστα Ρίκα που ολοκληρώθηκε το 2023.
Ειδικότερα, το έργο αφορά τον επανασχεδιασμό του υπάρχοντος Kids Club του ξενοδοχείου, ενός χαμηλού ύψους εσωτερικό χώρο, σχεδόν 130 m2, με περιορισμένο φυσικό φωτισμό, που εκτείνεται σε ημιυπαίθριο χώρο 60 m2 και με περιβάλλοντα χώρο 900 m2.

Ο νέος χώρος σχεδιάστηκε για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και κλήθηκε να καλύψει τις ανάγκες του πελάτη και το κοινό μας όραμα σχετικά με την παροχή προσωρινής διαμονής, αναψυχής, διαδραστικής εκπαίδευσης και παιχνιδιού με επίκεντρο τον μοναδικό φυσικό πλούτο και τη βιοποικιλότητα της Κόστα Ρίκα. Η ιδέα βασίζεται στα τοπικά δάση μαγκρόβιων δασών. Μέσω του σχεδιασμού, τα δέντρα μετατρέπονται σε ξύλινα πάνελ που τοποθετούνται διαδοχικά σαν ένα παιχνίδι οπτικής ψευδαίσθησης, συμπληρώνοντας το ένα το άλλο και δημιουργώντας την ψευδή οπτική εντύπωση βάθους μέσα στο δάσος.

Το νέο Kids Club αποτελεί έναν χώρο πολλαπλών ερεθισμάτων για τα παιδιά και τα προσκαλεί να ανακαλύψουν, μέσω της εξερεύνησης και του εκπαιδευτικού παιχνιδιού, την τοπική χλωρίδα και πανίδα. Αντλώντας έμπνευση από τα μαγκρόβια δάση δημιουργήσαμε το δικό μας αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο μεταμορφώνοντας το Kids Club σε έναν αλληγορικό παραμυθένιο κόσμο, οικείο στα μάτια των παιδιών. Μέσα από ένα βιωματικό ταξίδι περιπλάνησης, οι μικροί εξερευνητές δίνουν ζωή στο δικό τους “Δάσος”, ενώ ταυτόχρονα εμφυτεύεται ο σπόρος της περιέργειας και ένας πρωτόγνωρος δεσμός με το μοναδικό οικοσύστημα της Κόστα Ρίκα.

Αργυρουπόλεως 29, 11471, Λυκαβηττός Αθήνα
Τηλ: 210 7292051, 6972268571
infο@polyannaparchitects.com
polyannaparchitects.com