Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας (ΕΧΚΒ), με σύμβαση παραχώρησης, συνολικής έκτασης περίπου 6.200 στρ., που βρίσκεται στα όρη Βασιλίτσα και Μπαλντούμα του Εθνικού Δρυμού της βόρειας Πίνδου. To ΤΑΙΠΕΔ «τρέχει» τον διαγωνισμό, ο οποίος περιλαμβάνει δύο φάσεις. Η πρώτη αφορά στην προεπιλογή υποψηφίων βάσει κριτηρίων τεχνικής και χρηματοοικονομικής ικανότητας και η δεύτερη στην υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να καταθέσουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 13/09/2024. Στόχος, είναι να αναδειχθεί το ΕΧΚΒ σε ελκυστικό πόλο ορεινού τουρισμού, ενθαρρύνοντας την ήπια τουριστική ανάπτυξη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ενισχύοντας την περιφερειακή οικονομία. Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει για τουλάχιστον 25 χρόνια το δικαίωμα χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του ΕΧΚΒ.

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει εγκατεστημένους επτά αναβατήρες, που εξυπηρετούν τις 18 υφιστάμενες πίστες καταβάσεων. Είναι, εξάλλου, σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, καθώς βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη, στα Γρεβενά, στα Ιωάννινα και σε σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα (λ.χ. Μετέωρα). Επιπλέον, έχει εύκολη οδική πρόσβαση λόγω της σύνδεσής του με την Εγνατία Οδό και απέχει 130 χλμ. από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και 213 χλμ. από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.