Θεαµατική είσοδο στην ελληνική αγορά ακινήτων κάνουν πέντε Αιγύπτιοι επιχειρηµατίες, που πρόσφατα ίδρυσαν από κοινού στην Ελλάδα µία ανώνυµη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων µε την επωνυµία «Ντιρίν ΑΕ» (Dereen Real Estate).

Το αρχικό µετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 3 εκατοµµύρια ευρώ και µοιράζεται ισόποσα στους πέντε µετόχους (20% ή 600.000 ευρώ ο καθένας), που είναι οι εξής:

  • Χαζέµ Μπαρακάτ (πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος): Επιχειρηµατίας και επενδυτής µε έντονη δραστηριότητα στο real estate στην Αίγυπτο. Είναι πρόεδρος µεταξύ άλλων της εταιρείας επενδύσεων BPE Partners, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας συµπεριλαµβάνονται η Madinet Nasr for Housing & Development, µία από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων της Αιγύπτου, η Al Ismaelia, που ειδικεύεται στην ανακαίνιση και διαχείριση ιστορικών και µεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας ακινήτων στο κέντρο του Καΐρου, καθώς και η Daiking Egypt, θυγατρική του οµίλου Daikin στην Αίγυπτο.
  • Σαµπά Αλαντίν (αναπληρωτής πρόεδρος): Συνιδρυτης, µαζί µε τον Χαζέµ Μπαρακάτ, της BPE Partners.
  • Σαµίχ Σαουίρις: Δισεκατοµµυριούχος επιχειρηµατίας, γιος του Όνσι Σαουίρις και αδελφός του Ναγκίµπ Σαουίρις. Είναι ο διευθύνων σύµβουλος του οµίλου Orascom, που αναπτύσσει µεταξύ άλλων ξενοδοχεία, συγκροτήµατα κατοικιών, γήπεδα γκολφ και µαρίνες σε Αίγυπτο, Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα, Μαρόκο, Ελβετία, Ηνωµένο Βασίλειο, καθώς και στο Μαυροβούνιο, όπου έχει λάβει και την υπηκοότητα της χώρας. Ο όµιλος διαχειρίζεται πάνω από 30 ξενοδοχεία µε περισσότερα από 7.000 δωµάτια.
  • Αχµέντ Οµάρ: Πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Midwater, µίας µεγάλης αιγυπτιακής εταιρείας που δραστηριοποιείται µεταξύ άλλων στη διαχείριση υδάτων και σε ιδιωτικά βιοµηχανικά, κατασκευαστικά και πετροχηµικά έργα.
  • Μόνα Μπαρακάτ: Πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Foray Capital for Investment.

Η εταιρεία, σύµφωνα µε το καταστατικό της, θα κινείται σε πληθώρα δραστηριοτήτων, µεταξύ των οποίων οι αγοραπωλησίες ακινήτων για κτίρια κατοικιών, οι υπηρεσίες ξενοδοχείου και ενοικίασης διαµερισµάτων µικρής και µακράς διάρκειας, αλλά και οι υπηρεσίες εκπόνησης µελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και µελετών σκοπιµότητας τεχνικών έργων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build