Σε νέα κίνηση συνεργασίας με εταιρεία στον τομέα της λιανικής προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες του Build η Premia Properties. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Premia προχώρησε σε συμφωνία με την πολωνική αλυσίδα ειδών ένδυσης και σπιτιού, Pepco, η οποία πρόσφατα έκανε είσοδο στη χώρα μας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επέκταση του δικτύου της στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά στην κατασκευή καταστήματος σε ακίνητο ιδιοκτησίας της εισηγμένης, το οποίο βρίσκεται στην Παιανία. Η νέα εγκατάσταση θα δημιουργηθεί πάνω από το κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ με την ολοκλήρωσή του πρόκειται να δημιουργηθεί ένας εμπορικός κόμβος στο σημείο, δεδομένου ότι εκεί υφίσταται και ένα κατάστημα της Jumbo. Το νέο κατάστημα της Pepco θα έχει συνολική επιφάνεια 555 τ.μ., ενώ το ήδη μισθωμένο ακίνητο προς την ΑΒ Βασιλόπουλος έχει επιφάνεια 1.486 τ.μ.

Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται σε οικόπεδο επιφάνειας 4.557 τ.μ. ενώ ο χώρος διαθέτει αρκετές θέσεις υπαίθριας στάθμευσης, τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιούν και οι πελάτες της Pepco. Το νέο ακίνητο θα διαθέτει αυτόνομη είσοδο, προσφέροντας πρόσβαση στους επισκέπτες. Το project management έχει αναλάβει η εταιρεία Via Futura ΑΒ, η οποία έχει την ευθύνη και τον ευρύτερο συντονισμό για την κατασκευή και του έργου. Ήδη οι σχετικές μελέτες ολοκληρωθεί, ενώ κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Η συμφωνία αυτή πιθανώς θα φέρει και άλλα καταστήματα για την Pepco σε εγκαταστάσεις της Premia μελλοντικά δεδομένης της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας. Σημειώνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση η σύμβαση μίσθωσης δεσμεύει τις δύο πλευρές για τα επόμενα 10 χρόνια.

Nέα φοιτητική εστία στην Ξάνθη
Συν τοις άλλοις η Premia στο τέλος του μήνα παραδίδει την αποθήκη dark store που δημιούργησε σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο Ωραιόκαστρο Χαλκιδικής για τη Leroy Merlin και από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινάει η λειτουργία της. Έχει έκταση 2.700 τ.μ. με 7 μέτρα ύψος. Τέλος θα δημιουργήσει μία ακόμα φοιτητική εστία στη Βόρεια Ελλάδα με operator η Hamlet. H εγκατάσταση αυτή θα έχει διαθέσιμα περί τα 105 επιπλωμένα διαμερίσματα στην Ξάνθη καθώς και ισόγειο κατάστημα 720 τ.μ. και υπόγειο χώρο στάθμευσης. Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου ανέρχεται στα 5.250 τ.μ και πρόκειται να ανακατασκευαστεί πλήρως. Θα δημιουργηθούν διαμερίσματα επιφάνειας που θα κυμαίνεται από 22 έως 53 τ.μ. ενώ το ακίνητο θα είναι έτοιμο προς λειτουργία τον προσεχή Σεπτέμβριο έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για την επόμενη φοιτητική περίοδο. Ήδη με η Premia σε συνεργασία με Hamlet έχει δημιουργήσει 3 φοιτητικές εστίες σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αθήνα (Κυψέλη).


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build