Μερίδιο της τάξεως του 6% έχει καταφέρει να αποσπάσει μέσα σε λιγότερα από δύο χρόνια η Clima Quest στην αγορά των εγκαταστατών, που αντιπροσωπεύει και το 80% των πωλήσεών της, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας του ομίλου Quest Holdings, η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό διανομέα της Gree στην Ελλάδα και λειτουργεί ως άξονας ανάπτυξης του ομίλου στον τομέα του κλιματισμού. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της Clima Quest για το 2021, την πρώτη δωδεκάμηνη χρήση της, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 5,2 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ το 2020, με το μικτό κέρδος να φτάνει το 24% και τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 239.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους στα 186.782 ευρω. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η εταιρεία στελεχώθηκε με έμπειρα στελέχη, κυρίως μηχανικούς-μελετητές, ενώ κύρια εστίαση αποτέλεσε η ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών, τόσο σε ό,τι αφορά το κανάλι των εξειδικευμένων εγκαταστατών, όσο και τους μεγάλους retailers, αναπτύσσοντας εμπορική δραστηριότητα με 135 συνεργάτες.

Η ευκαιρία του προγράμματος αντικατάστασης συσκευών
Όσον αφορά στο τρέχον έτος, η Clima Quest εκτιμά πως θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία, με στόχο την περαιτέρω εδραίωσή της στην αγορά. Με δεδομένη την επένδυση σε τεχνογνωσία, την έμφαση στην καινοτομία που δίνει ο κατασκευαστής, τη μεγάλη γκάμα προϊόντων, τον προσανατολισμό στη διάθεση περισσότερο «πράσινων» λύσεων τόσο για την οικιακή, όσο και την επαγγελματική αγορά, η εταιρεία προετοιμάζεται, ώστε να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες καθώς και τα προγράμματα της πολιτείας (όπως η επιδότηση για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών), συμβάλλοντας σε ένα ποιοτικότερο και πιο καθαρό περιβάλλον.Επέκταση και σε άλλες οικιακές συσκευές

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 29 Ιουνίου, όταν και διεξήχθη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού της. Μεταξύ άλλων, προστέθηκε άλλο ένα εδάφιο στο άρθρο 2, που αφορά στον σκοπό της εταιρείας, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της Clima Quest, πέρα από την εμπορία (χοντρική και λιανική) και υποστήριξη κλιματιστικών μηχανημάτων και την προμήθεια, διανομή εξοπλισμού, ανταλλακτικών και εξαρτημάτων κλιματιστικών μηχανημάτων, στην εμπορία (χοντρική και λιανική) και διανομή ηλεκτρικών και μη οικιακών συσκευών και εν γένει οικιακού εξοπλισμού, για οικιακή και επαγγελματική χρήση.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build