Προβλέψεις για έσοδα 8 εκατ. ευρώ ανά έτος έως και το 2026 (6,1 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2021), έχει υλοποιήσει η Briq Properties, με την διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, Άννα Αποστολίδου να αναφέρει από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων, ότι το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει τα υπό ανάπτυξη έργα. Ταυτόχρονα η εισηγμένη έχει αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού, οικόπεδο που συνορεύει με το ξενοδοχείο Mr&Mrs White Paros και στόχος είναι να προχωρήσει στην επέκταση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, ενώ τα έσοδα από αυτή την επένδυση επίσης δεν υπολογίζονται στην αρχική πρόβλεψη.

Με την επέκταση του ξενοδοχείου θα αυξηθεί η δυναμικότητα από 40 δωμάτια σε 52, καθώς πρόκειται να προστεθούν 12 σουίτες, με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών να τοποθετείται μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου. Ταυτόχρονα η Briq Properties διατηρεί ακίνητο με χρήση γραφείων επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στην Καλλιθέα. Πρόκειται για ένα παλαιό κτίριο, στο οποίο επενδύει σημαντικά και επίκειται η πλήρης ανακατασκευή του κατά τα πρότυπα πιστοποίησης LEED.

Συνολική αξία χαρτοφυλακίου 120,8 εκατ. ευρώ
Επί του παρόντος το χαρτοφυλάκιο της Briq Properties περιλαμβάνει συνολικά 27 ιδιοκτησίες με συνολική δομημένη επιφάνεια 146.584 τ.μ. Η ΑΕΕΑΠ κατάφερε στη διάρκεια του 2021 να αυξήσει κατά 14% την αξία του χαρτοφυλακίου επενδύσεων, η οποία ανήλθε στα 120,8 εκατ. ευρώ. Το 58,8% των ακινήτων της αποτελείται από logistics, το 35% από γραφεία, το 20,7% από ξενοδοχεία, το 2% από εμπορικούς χώρους λιανικής, το 3,6% από εγκαταστάσεις ειδικής χρήσης και το 0,7% από οικόπεδα. Αυτή τη στιγμή το 98,5% των μισθώσιμων χώρων της εταιρείας είναι κατειλημμένο.

Στόχος της είναι να αυξήσει τον δανεισμό της, υπό την προϋπόθεση ότι θα εντοπίσει τις κατάλληλες επενδύσεις, με την κυρία Αποστολίδου να εκτιμά ότι η αξία του μπορεί να φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ, ακόμα και τα 200 εκατ. ευρώ εφόσον η εταιρεία αυξήσει περαιτέρω τον δανεισμό της. Πρόσθεσε ότι σε βάθος τριετίας πιθανότατα η αξία του χαρτοφυλακίου θα έχει υπερβεί ακόμα τα 200 εκατ. ευρώ, με δανεισμό στα επίπεδα του 50%.

Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων πρόκειται να αναπτύξει επιπλέον 15.000 τ.μ. στη συνολική έκταση 103 στρέμμάτων (102,8 στρέμμματα) που διατηρεί στον Ασπρόπυργο. Ήδη έχει ολοκληρώσει 20.000 τ.μ. που φιλοξενούν της αποθήκες της Infoquest, ακόμα 4.500 που θα ολοκληρωθούν προσεχώς, θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τις ανάγκες της Infoquest και εκκρεμούν ακόμα 15.000 τ.μ. η ολοκλήρωση της κατασκευής των οποίων θα εξαρτηθεί από τη διακύμανση του κόστους στα υλικά κατασκευής κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. «Θέλουμε να κατασταλάξει λίγο η αγορά, διότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή και δεν μας συμφέρει να κλείσουμε μία σύμβαση. Σύντομα θα ξεκινήσουμε και αυτή την κατασκευή, η οποία δεν είναι προς το συμφέρον μας να καθυστερεί, διότι υπάρχει ζήτηση από ενδιαφερόμενους», σημείωσε σχετικά η κυρία Αποστολίδου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build