Το τρίτο και μεγαλύτερο μέχρι στιγμής έργο της Blend Development αποτελεί η «μεταμόρφωση» ενός παλιού κτιρίου γραφείων στο κέντρο της Αθήνας σε μοντέρνο ξενοδοχείο. Πρόκειται για ένα εννιαώροφο κτίριο γραφείων του 1959, συνολικού εμβαδού 5.000 τ.μ. περίπου, στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Μπενάκη, που προορίζεται να μεταμορφωθεί σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, φιλικό προς το περιβάλλον, στοχεύοντας στην απόκτηση LEED Certificate. Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με τη Sirec Energy, η επένδυση της οποίας έγινε μέσω του EuSIF, του πρώτου ελληνικού fund που επενδύει σε έργα αειφορίας με ενεργητικό 70 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Blend Development, Πάρις Καλλιτσάντσης, επρόκειτο για μία περίπλοκη συναλλαγή που θα επιτρέψει την ανάπλαση του κτιρίου με βιώσιμο τρόπο, συμβάλλοντας περαιτέρω στην αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας. Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μπάρδης, Investment Director & Partner της Sirec Energy, τόνισε πως η ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη των κλιματικών στόχων που έχει θέσει η χώρα, ενώ υπογράμμισε πως τα κτίρια εμπορικής χρήσης, που δεν εντάσσονται στα προγράμματα «Εξοικονομώ», χρειάζονται σημαντικά κεφάλαια για την αναβάθμισή τους και η Sirec Energy στοχεύει να επενδύσει ενεργά σε αυτόν τον κλάδο.

Πού κοιτάζει η Blend Development
Όπως είχατε διαβάσει στο Build στις 8 Ιουνίου, στο ραντάρ της Blend Development των Δημήτρη και Πάρη Καλλιτσάντση βρίσκονται οι κατηγορίες των εμπορικών ακινήτων, ενώ αυτή τη στιγμή διερευνά την επέκτασή της και στις κατοικίες, όπου πρόσφατα έκανε την πρώτη της επένδυση στη Βούλα αποκτώντας μονοκατοικία υψηλής προστιθέμενης αξίας με επιπλέον συντελεστή δόμησης. Επιπλέον, η Blend εξετάζει την επιχειρηματική της δραστηριοποίηση και στη νησιωτική Ελλάδα, ενώ ήδη στο ενδιαφέρον της βρίσκεται η Κρήτη.

Όσον αφορά στη Sirec Energy, θα θυμίσουμε ότι η εταιρεία είναι ο αποκλειστικός διαχειριστής του EuSIF, του πράσινου επενδυτικού κεφαλαίου που επενδύει αποκλειστικά στην Ελλάδα σε έργα περιβαλλοντικής αειφορίας και συγκεκριμένα σε έργα ενεργειακής εξοικονόμησης, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και σε έργα κυκλικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, η Sirec Energy είναι και επενδυτής στο EuSIF, καθώς συμμετέχει και η ίδια με σημαντικό ποσό στα κεφάλαιά του, που αρχικά ανέρχονταν σε 50 εκατ. ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build