Η τρίτη φορά ήταν και η… φαρμακερή για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας εμπορίας προϊόντων κεντρικής θέρμανσης «Θερμαντική ΑΕ», καθώς μετά από δύο άγονους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στον τρίτο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου όχι μόνο υπήρξε πλειοδότης, αλλά σημειώθηκε και «μάχη» μεταξύ υποψηφίων, με αποτέλεσμα το ακίνητο να κατακυρωθεί στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ, με αρχική τιμή στα 1,61 εκατ. ευρώ. Πλειοδότης ήταν η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, κάτι που αποτέλεσε έκπληξη, δεδομένου ότι η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν είχε στο χαρτοφυλάκιό της βιομηχανικά ακίνητα.

Όπως εξήγησε σχετικά με την επένδυση αυτή ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ, Στυλιανός Αλεξίου, «το προσφερόμενο τίμημα διαμόρφωσε την τιμή αγοράς σε ιδιαίτερα ελκυστικό επίπεδο, συγκεκριμένα κάτω από 400€/τ.μ. Η νέα μας επένδυση σηματοδοτεί την επέκταση της εταιρείας μας στον τομέα των αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων». Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς στους δύο πρώτους πλειστηριασμούς για το ακίνητο, όπου δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος, ήταν στα 2.018.000 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερη από αυτήν στην οποία εν τέλει κατακυρώθηκε στον τρίτο πλειστηριασμό. Επισπεύδουσα τη διαδικασία ήταν η Cepal Hellas. Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικαστικών ενεργειών για την απόκτηση του ακινήτου.

Τι αγόρασε η Μπλε Κέδρος
Οι εγκαταστάσεις της «Θερμαντική Ανώνυμη Εμπορική, Εισαγωγική και Βιομηχανική Εταιρεία Συστημάτων Θερμάνσεως» βρίσκονται στη θέση «Αγριλέζα» ή «Κτυπητό»
στη Μεταμόρφωση και επί της οδού Αρτέμιδος 26. Πρόκειται για ένα αυτοτελές οικόπεδο το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου του Δήμου Μεταμόρφωσης με την αρχική επιφάνεια του να ανέρχεται σε 4.710,66 τ.μ., ενώ η τελική επιφάνεια μετά την ρυμοτόμηση στα 4.270,66 τ.μ.. Είναι ένα τριώροφο επαγγελματικό κτίριο με δύο υπόγεια, το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφανείας 4.270,66 τ.μ.. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου ανέρχεται σε 7.279,45 τετραγωνικά μέτρα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build