Την απόφασή της να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του πεντάστερου ξενοδοχείου As Resort που σχεδίαζε στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου στη Μύκονο γνωστοποίησε η εταιρεία Azur Selection του Γιώργου Αρβανιτάκη, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της εταιρείας, εν τέλει αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου project, επικαλούμενη τους εξής λόγους:

– Την τρέχουσα αύξηση των επιτοκίων που ανέβασε το προβλεπόμενο κόστος χρηματοδότησης του έργου (σημειωτέον, πως το 60% της χρηματοδότησης του έργου θα προερχόταν από δανεισμό)
– Την κατακόρυφη αύξηση του κόστους δομικών υλικών τα τελευταία δύο χρόνια, που επηρέασε αρνητικά τις δυνατότητες κερδοφορίας του project, όπως αυτές είχαν εκτιμηθεί στο αρχικό business plan της εταιρείας.
– Την αλλαγή της νομοθεσίας αναφορικά με τη δόμηση στη Μύκονο, που θα καθυστερούσε την ολοκλήρωση του έργου και τη δημιουργία των πρώτων κεφαλαιακών εισροών.
Σημειωτέον ότι το As Resort σχεδιαζόταν να είναι ένα πολυτελές πεντάστερο resort σε έκταση 3.500 τ.μ. με 47 δωμάτια, το καθένα με την ιδιωτική του πισίνα, συν ακόμα δύο κεντρικές πισίνες, εστιατόριο/μπαρ και σπα/γυμναστήριο.

Ξεκινούν εντός του 2024 οι εργασίες για το Mare Terra
Αντίθετα, κανονικά προχωρούν τα σχέδια της Azur Selection για την αξιοποίηση του Club Méditerranée στο Λαμπίρι Αιγιαλείας, μίας θρυλικής ξενοδοχειακής μονάδας του παρελθόντος, που όμως έχει διακόψει τη λειτουργία της εδώ και 30 χρόνια. Η Azur Selection σχεδιάζει να δημιουργήσει εκεί το Mare Terra, ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα 300 δωματίων, με μία επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ περίπου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Azur Selection, οι εργασίες κατασκευής του Mare Terra αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2024, ενώ το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2026. Σημειώνεται, ότι η Azur Selection διαθέτει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της δύο ξενοδοχεία στην Αττική (Azur Boutique Hotel στη Βουλιαγμένη και Azur Suites στη Γλυφάδα) και άλλα δύο ξενοδοχεία στη Μύκονο (Livin Mykonos Boutique Hotel, My Mykonos Boutique Hotel), καθώς και το εμπορικό κέντρο My Mall Mykonos και το εμπορικό ακίνητο Philippi Hotel, επίσης στη Μύκονο. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στην αγορά Euronext Access + στο Παρίσι.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build