Άβαξ και Όμιλος Mass Group Holding (MGH) συνυπέγραψαν τη μεταξύ τους σύμβαση για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία σταθμού παραγωγής ενέργειας ανοικτού κύκλου ισχύος 282ΜW στο Ιράκ. Πρόκειται για ένα έργο, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 82 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η προς κατασκευή μονάδα
Η νέα μονάδα θα δημιουργηθεί στην περιοχή Bismayah της Βαγδάτης, ενώ η κατασκευή της θα διαρκέσει δώδεκα μήνες και, όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Άβαξ, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Η μονάδα θα λειτουργεί με φυσικό αέριο, θα αποτελείται από έναν αεριοστρόβιλο 9F.04 της General Electric και θα σχεδιαστεί με δυνατότητα μελλοντικής μετατροπής από ανοικτό σε συνδυασμένο κύκλο και περαιτέρω αύξησης του παραγόμενου φορτίου και του σχετικού βαθμού απόδοσης.

Επισημαίνεται, ότι αυτή είναι η τρίτη ενεργειακή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που ανατίθεται στην Άβαξ στον ενεργειακό σταθμό της Bismayah, ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας, το project θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2025. «Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων έργων της Φάσης 2 και 3 του Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας στην πόλη Bismayah του Ιράκ, καθώς και του εν εξελίξει έργου του Mintia Power Plant στη Ρουμανία, η ανάθεση της νέας μονάδας επισφραγίζει την ηγετική παρουσία του Ομίλου Άβαξ σε μεγάλα ενεργειακά έργα διεθνούς βεληνεκούς», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.