Και λέμε “επανάκτηση”, δεδομένου ότι προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν η Pasal συμφερόντων της επιχειρηματικής οικογένειας Θεοδωρίδη, την οποία απέκτησαν οι μέτοχοι της Premia και κατ’ αυτόν τον τρόπο προέκυψε η δεύτερη, μέσω μετονομασίας της πρώτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει στη διάθεσή του το Build αυτή τη στιγμή μελετάται ενδελεχώς από πλευράς Premia η μετατροπή του ακινήτου από κτίριο εμπορικής χρήσης, σε κτίριο γραφείων, το οποίο θα έρθει να εμπλουτίσει το απόθεμα ακινήτων στην οδό Πειραιώς στον τομέα των γραφείων.

Σημειώνεται ότι ο δρόμος για την απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου από την Premia, διήλθε της διαδικασίας εξυγίανσης για κούρεμα δανειακού φόρτου που διατηρούσε θυγατρική του ομίλου Pasal, το συνολικό ύψος του οποίου ανερχόταν στα 55 εκατομμύρια ευρώ. Eπί της ουσίας το ακίνητο ανήκει στην Doreco, η οποία κινήθηκε δικαστικά διεκδικώντας την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης για μείωση του δανεισμού που διατηρούσε προς την Εθνική Τράπεζα. Το υφιστάμενο δάνειο ήταν ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα και μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της Doreco, το ύψος του περιορίστηκε στα 16 εκατ. ευρώ με χρονικό ορίζοντα άμεσης αποπληρωμής άνευ δόσεων. Το αναμένεται ότι θα περιέλθει και τυπικά στην κατοχή της Premia Properties έως το τέλος του 2022.

Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η μεταβίβαση των ακινήτων του Μπουτάρη
Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η ενσωμάτωση όλων των ακινήτων της Μπουτάρης Οινοποιητική στο χαρτοφυλάκιο της Premia Properties.
Στόχος της ΑΕΕΑΠ είναι να διερευνήσει στο εξής με ποιον ακριβώς τρόπο θα τα αξιοποιήσει, υλοποιώντας σειρά επενδύσεων. Στόχος της Premia είναι να δημιουργηθούν τουριστικές υποδομές καθώς και η ανάπτυξη του οινοτουρισμού. Σημειώνεται ότι η Premia Properties δεν υπεισέρχεται στην οινοποιητική δραστηριότητα που διατηρούσε η Μπουτάρης. Αντιθέτως αυτός είναι ένας τομέας που καλείται να αναπτύξει η εταιρεία συμφερόντων του βασικού μετόχου της Premia, Ηλία Γεωργιάδη, με την ονομασία SSG Ελληνικά Οινοποιεία.

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των ακινήτων σε συνεργασία με την οινοποιητική εταιρεία γίνονται σκέψεις και συζητήσεις με πιθανές εφαρμογές του αναπτυξιακού νόμου.
Να υπενθυμίσουμε ότι ένας ακόμα τομέας ακινήτων που εξετάζει η Premia Properties ΑΕΕΑΠ είναι αυτή της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης φοιτητικών εστιών, όπου ήδη διατηρεί δραστηριότητα επί της οδού Βαλαωρίτου 10 στη Θεσσαλονίκη με μισθωτή την Hamlet Student Flats. Ταυτόχρονα όμως προσανατολίζεται να αποκτήσει και άλλο ακίνητο στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο θα λειτουργήσει μελλοντικά ως φοιτητική εστία. Ανάλογο ακίνητο αξιοποιεί και στην Αττική και συγκεκριμένα στην Κυψέλη επί της οδού Καστελλόριζου 4, όπου επίσης μισθωτής είναι η Hamlet Student Flats.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build