Στην αυξανόμενη ανάγκη της ελληνικής αγοράς για πρωτοποριακά και ελκυστικά κτήρια με πιο έξυπνα και βιώσιμα υλικά,  η ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ προσφέρει λύση προστιθέμενης αξίας με το καινοτόμο, υψηλών επιδόσεων σκυρόδεμα ANTAEUS HPC (High Performance Concrete).

To ANTAEUS είναι 100% ανακυκλώσιμο δομικό υλικό, προϊόν μακρόχρονης έρευνας, με εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες που έχουν τεκμηριωθεί σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε μελετητές και αρχιτέκτονες, καθώς επιτρέπει έξυπνη διέξοδο στους κλασσικούς σχεδιαστικούς περιορισμούς, χαρίζοντας τη δυνατότητα ευελιξίας στην υλοποίηση κατασκευών με ιδιαίτερα ελκυστικές αρχιτεκτονικές γραμμές, μεγιστοποίηση του ωφέλιμου χώρου και ευρύτερα εξωτερικά ανοίγματα.

Με την καινοτόμο σύνθεσή του, διασφαλίζει επίσης υψηλότερη ανθεκτικότητα στην κατασκευή και ενισχύει την ασφάλειά της απέναντι στα φυσικά φαινόμενα (resilience).

Το ANTAEUS HPC συνοδεύεται από «πράσινη ταυτότητα» (Environmental Product Declaration – EPD) και έχει σχεδιαστεί με πλήρη συνέπεια προς τις δεσμεύσεις του Ομίλου ΤΙΤΑΝ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Συγκεκριμένα:

  • Συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του ισοδύναμου ανθρακικού αποτυπώματος ανά τετραγωνικό μέτρο κατασκευής.
  • Επεκτείνει δραστικά τον ωφέλιμο κύκλο ζωής της κατασκευής, μειώνοντας την επιβάρυνση σε διοξείδιο του άνθρακα από αναγκαίες επισκευές.

Το ANTAEUS HPC παράγεται στις υπερσύγχρονες, πλήρως αυτοματοποιημένες μονάδες σκυροδέματος της INTERBETON.