Μετά τη διάθεσή του, μέσω πλειστηριασμού, την τακτοποίηση των οικονομικών και πολεοδομικών εκκρεμοτήτων και την έκδοση της νέας του οικοδομικής άδειας, το πρώην Grande Mare Benitses, τοποθετημένο μεταξύ του Angsana Corfu Resort & Spa και της παραλιακής εθνικής οδού Κέρκυρας Λευκίμμης, ψάχνει για τον νέο του ιδιοκτήτη. Οι προωθητικές ενέργειες έχουν ανατεθεί σε εταιρείες συμβούλων και η στόχευση είναι να προκύψει προτιμητέος επενδυτής εντός του 2ου τρίμηνου του τρέχοντος έτους, με πρώτο βήμα την λήψη μη δεσμευτικών προσφορών.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, με συνολική επιφάνεια 4.905,93 τ.μ., είναι κτισμένο σε προνομιακό – αμφιθεατρικό οικόπεδο 18.512 τ.μ. Ο ιδιοκτήτης, στο πλαίσιο της προσπάθειας διάθεσης του ακινήτου, έχει προχωρήσει σε νέο σχεδιασμό και στο πλαίσιο αυτό έχει εκδοθεί τον Φεβρουάριο 2024 οικοδομική άδεια, ενώ έχουν ήδη γίνει αρχικές εργασίες αποξηλώσεων και καθαιρέσεων. Οι αντίστοιχες μελέτες προβλέπουν την κατασκευή πεντάστερου resort 98 πολυτελών δωματίων και υψηλής αισθητικής κοινόχρηστων εγκαταστάσεων, με εστιατόρια, spa, γυμναστήριο.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται σε μία τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή, η οποία προσελκύει πληθώρα επισκεπτών κατά την τουριστική σεζόν, με σημαντική εμπορική κίνηση και τουριστικές υποδομές, ενώ σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων μισθώθηκε πρόσφατα η Μαρίνα στις Μπενίτσες, για 15 έτη, από την εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων Maritime Project. Στον ίδιο λόφο ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του και το πολυτελές Angsana Corfu Resort & Spa, ενώ επί της ίδιας ακτογραμμής και σε μικρές αποστάσεις λειτουργούν άλλες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το Domes Miramare Luxury Collection, το Marbella Nido Hotel, το Olivar Suites, καθώς και το ξενοδοχείο Corfu Senses Resort, που πουλήθηκε το 2022.